«Δεν μπορώ να προεξοφλήσω το τελικό αποτέλεσμα. Θα ήταν αλαζονικό να πω στους πολίτες ότι η εκλογή έχει τελειώσει. Δεν διακυβεύεται μόνο η πρωτιά, αλλά και η ισχυρή εντολή της επόμενης μέρας και διακυβεύεται ποια κόμματα θα μπουν στην Βουλή. Νίκη του πολιτικού συστήματος αν καταφέρουμε να αποκλείσουμε τη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου δεν έχουν θέση στη Βουλή για διαφορετικούς λόγους το καθένα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανοχής και θα κινηθούμε πολύ γρήγορα την επόμενη ημέρα. Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα ευημερία, ευημερία για όλους. Το βράδυ της Κυριακής θα έχω το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο και θα έχω μόνο μία επιλογή: να μην το σπαταλήσω. Ζητάω ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε σύντομα το σχέδιο μας», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας ότι –χωρίς να θέλει αυτό να φανεί αλαζονικό, ότι έχει έτοιμη την σύνθεση της Κυβέρνησης του και ότι κάποια από τα μέλη της ήδη γνωρίζουν ότι θα μετέχουν σε αυτήν. Όπως είπε, «η Κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη, καθώς χρειάζεται χρόνος για να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα».
«Τα γκρουπούσκουλα αυτά να γνωρίζουν ότι από τις 8 Ιουλίου θα έχουν άλλη αντιμετώπιση. Δεν θα κάνω καμία έκπτωση. Νομίζετε ότι τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν, τα ίδια και οι γονείς τους, έδωσαν πανελλήνιες, μάτωσαν και μπήκαν στο πανεπιστήμιο, νομίζετε έχουν διάθεση να βλέπουν μπαχαλάκηδες; Επί Παπανδρέου είχε γίνει μεγάλη παρέμβαση νομίζω στην Νομική. Μετά δεν έγινε κατάληψη για μεγάλο χρόνο. Θα συνεργαστούμε με τα πανεπιστήμια ώστε να βρούμε τον τρόπο να υπάρχει ειδική είσοδος σε ορισμένους χώρους», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο debate, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «θα ήταν χρήσιμο να γίνει το debate. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να γίνει μόνο μεταξύ ημών των δύο, εγώ επιμένω ότι έπρεπε να έχει γίνει με όλους τους αρχηγούς, διότι αυτό επιβάλλει η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας», και υπογράμμισε ότι «42 φορές έχουμε αντιπαρατεθεί με τον κ. Τσίπρα στην Βουλή. Οι πολίτες μας ξέρουν, ο κ. Τσίπρας έχει το πρόσθετο βάρος να απολογηθεί για την θητεία του: από το Μάτι μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2015. Σας θυμίζω ότι σήμερα είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος και ο κόσμος θυμάται πως το «όχι» έγινε «ναι», τις εβδομάδες που προηγήθηκαν με τις κλειστές τράπεζες και το τρίτο μνημόνιο που ακολούθησε. Είναι σαν κάποιος να έβαλε φωτιά στο σπίτι του και να είναι χαρούμενος που φώναξε την Πυροσβεστική».
«Η ισχυρή εντολή θα μου επιτρέψει την επόμενη ημέρα να μπορέσω να συνομιλήσω με την Ευρώπη σε άλλους τόνους. Η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν είναι από το ΕΛΚ, ήταν στην Ελλάδα πριν από 4 μήνες για να με βοηθήσει στην προσπάθεια μου. Πιθανώς, θα είμαστε το ισχυρότερο κόμμα του χώρου στην Ευρώπη. Η γνώμη μας μετράει», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για ένα κράτος που θα μπορεί να εξυπηρετεί τον πολίτη, πρωτίστως ψηφιακά και τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι άξιοι άνθρωποι.
Για την δημόσια υγεία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η δημόσια Υγεία είναι εγγυημένη, αλλά δεν είναι κατ΄ ανάγκη κρατική», λέγοντας ότι και σήμερα ισχύει η αγορά από το Κράτος των υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες, συμπληρώνοντας ότι με το ίδιο κόστος που υπάρχει σήμερα για το Κράτος, θα υπάρξει η παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, όπως γίνεται σήμερα πχ. για τους ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση. Όπως τόνισε, δεν θα διορίζονται επικεφαλής νοσοκομείων οι αποτυχόντες πολιτευτές, αλλά άνθρωποι με γνώσεις στην διαχείριση των Μονάδων Υγείας, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του κόστους για τους πολίτες και ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται με τα ίδια μηχανήματα και το ίδιο προσωπικό, με την διαφορά ότι το Κράτος θα αγοράζει τις υπηρεσίες, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο τους.
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Το σκοπιανό δεν λύθηκε μόνο επειδή ο κ. Τσίπρας ήθελε να το λύσει, αλλά μπήκε στα πλαίσια μιας γενικότερης συζήτησης με τους εταίρους μας»,καλώντας την κυβέρνηση «να βγει να το διαψεύσει».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «μεγάλα λαγωνικά» αυτούς που βγάλανε μια επιστολή που είχε δημοσιευθεί το 2005 και πρόσθεσε: Η ιστορία έγραψε ότι το 2008 σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Κώστας Καραμανλής είπε «όχι». Αυτό έγραψε η ιστορία. Έγραψε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που οι άλλοι είπαν «όχι». Και είπε «ναι» και στο όνομα και στην εθνότητα και στη γλώσσα.
«Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπογράψω τέτοια συμφωνία, να εκχωρήσω μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα αφήνοντας απροστάτευτες τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Η Συμφωνία δεν αλλάζει, δεν το προβλέπει ούτε η ίδια. Θα επιχειρήσω να διορθώσω κακώς κείμενα των επιπτώσεων της συμφωνίας. Όταν ήρθε στη Βουλή έκανα ό,τι μπορούσα να τη σταματήσω αλλά είπα ότι αν κυρωθεί δεν αλλάζει. Θα δουλέψουμε για να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας».
Δείτε το βίντεο: