Πως γκρεμίζεται το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κλίκα των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών που τον πλαισιώνει αντιλαμβάνονται πως ακόμη και μία υποθετική πρωτιά στις εκλογές, που αργήσουν πολύ να γίνουν, δεν θα είναι αρκετή ώστε να κυβερνήσει. 

Γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμη και στις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής, η Νέα Δημοκρατία έχει πιάσει ταβάνι. Ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές η αυτοδυναμία φαντάζει μακρινό όνειρο. 

Τι τρέμει λοιπόν η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας; Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η αδυναμία είναι που θα οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές με το νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθύνει προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου για δημοκρατική πανστρατιά με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” (Διαβάστε ΕΔΩ). 

Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού καθιστά έκδηλο τον πανικό της και την ανησυχία της για πολιτικές εξελίξεις και κοινωνικές διεργασίες που αδυνατεί να ελέγξει.

 «Ο κ. Τσίπρας φαίνεται συνειδητοποιεί ότι το δεκανίκι των ΑΝΕΛ είναι πια καμένο και ψάχνει άλλους συμμάχους. Πολύ δύσκολο να βρει…», αναφέρει στην αμήχανη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Ο πανικός είναι έκδηλος. Γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία ότι στο μέλλον δεν θα καταφέρει να βρει συμμάχους, τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. 

Η αλήθεια είναι η εξής: Θα είναι πραγματικά όνειδος το μέλλον της χώρας, κάποια στιγμή να βρεθεί στα χέρια του ανίκανου πολιτικού γόνου, του εντολοδόχου των επιχειρηματικών συμφερόντων και της μαριονέτας της διαπλοκής. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό και πραγματοποιεί μυστικές συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όταν έρθει η στιγμή, οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και ο δημοκρατικός λαός θα κάνουν τον καθήκον τους. Το γνωρίζει πολύ καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό, το γνωρίζει και ο θίασός του. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.