Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ:Ποιοι και γιατί κοροϊδεύουν τον Μητσοτάκη, όπως έκαναν με τον Σαμαρά

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Το 2012, πριν από τις εκλογές του Μαΐου, η στρατιά των ανίκανων συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά είχε καταφέρει και τον είχε πείσει πως η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά διέρρεαν στα ΜΜΕ κι έλεγαν δεξιά και αριστερά πως η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε περίπου 35% ή και παραπάνω.

Βέβαια, οι σοβαροί άνθρωποι τότε, γελούσαν. Ίσως κάποιοι θυμούνται σήμερα τι έγραφε, τότε, η εφημερίδα τον ΒΗΜΑ και ποια στοιχεία παρουσίαζαν οι κωμικές δημοσκοπήσεις (Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ δεύτερο εμφάνιζαν). Όλοι θυμούνται σήμερα πως το εκλογικό αποτέλεσμα οδήγησε τους δημοσκόπους στην πλήρη γελοιοποίηση και τον Αντώνη Σαμαρά σε πανικό.

Τελικά, όχι 35%, αλλά ούτε 19% δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει η Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2012. Έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 18% ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούσε να κατανοήσει, τότε, τι είχε συμβεί. Αυτοδυναμίες του έταζαν οι δημοσκόποι και οι ανίκανοι σύμβουλοι, ιστορικό χαμηλό κατέγραφε η ΝΔ. Βαρτερλό πραγματικό.

Έτσι και σήμερα. Μία κλίκα ανίκανων και ανίδεων προσπαθεί να πείσει τον Μητσοτάκη πως έχει πιθανότητες να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Από κοντά και οι αποτυχημένοι δημοσκόποι που θα γελοιοποιηθούν και πάλι – αλλά πρέπει να βγάλουν και μεροκάματο -λένε στον Μητσοτάκη και τον έχουν πείσει πως θα γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα… με τη ΝΔ αυτοδύναμη. Γνωρίζουν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι πως χωρίς αυτοδυναμία, ακόμη και αν είναι πρώτη η ΝΔ στις επόμενες εκλογές, η χώρα θα οδηγηθεί μοιραία σε δεύτερες εκλογές με το νέο εκλογικό νόμο και τότε… πάει, πέταξε το πουλάκι. Το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα υπογράψουν οι νεοδημοκράτες που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ξεφορτωθούν τον ανίκανο και αρχιδιαπλεκόμενο πρόεδρό τους. Μάλιστα ισχυρά συστήματα εντός της ΝΔ έχουν ετοιμάσει ήδη τη διάδοχη κατάσταση.

Η κλίκα των στενών συνεργατών και συμβουλατόρων του Μητσοτάκη τον έχει οδηγήσει σε σειρά από γκάφες. Αυτό, βέβαια, ο περιορισμένων δυνατοτήτων και ικανοτήτων Μητσοτάκης αδυνατεί να το αντιληφθεί. Εκείνοι, οι επιτήδειοι, για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους τον λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και του… τάζουν αυτοδυναμίες.

Φυσικά, εκτός από τους παρατρεχάμενους, υπάρχουν και εκείνοι (“συνιστώσα της Novartis”, τρίτοι παράγοντες κλπ) που κάνουν ψυχοθεραπία προσπαθώντας να πείσουν και τους εαυτούς τους πως θα γλιτώσουν, μέσω της δήθεν αυτοδυναμίας, από την καταιγίδα που έρχεται.

Η αλήθεια είναι η εξής: Όλοι γνωρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κατακτήσει την αυτοδυναμία, ενώ δεν είναι βέβαιο πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Μόνο ο ίδιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη. Οι… δικοί του άνθρωποι – ο θλιβερός θίασος του Μητσοτάκη – τον κρατάνε στο σκοτάδι, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Αντώνη Σαμαρά το 2012.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.