“Η παρουσία σας εδώ είναι εκπληκτική στέλνει ένα καθαρό μήνυμα νίκης από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας των πολλών, εδώ στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα”, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στέλνοντας μήνυμα νίκης στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων στις εκλογές και υπογράμμισε:
“Ο κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. Είναι η Ελλάδα στην οποία υποφέρουν οι πολλοί για να καλοπερνούν οι λίγοι. Τη ζήσαμε αυτή την Ελλάδα, στο πετσί μας. Όταν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, την ώρα που έκαναν δωράκια στις πολυεθνικές του φαρμάκου.
Όταν μείωναν 30% τον κατώτατο μισθό, για να κάνουν τα χατίρια των βιομηχάνων. Όταν πετσόκοβαν τις συντάξεις και διέλυαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για να στείλουν πελατεία στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όταν φόρτωναν τα βάρη της κρίσης στους πολλούς και ενίσχυαν την προκλητική φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, των βιομηχάνων, των καναλαρχών, των ολιγαρχών αυτού του τόπου”.
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να μην τον γιουχάρουν, αλλά να του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του στη ζωή, διότι όσο και να τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, του ξεφεύγουν στις τελευταίες συνεντεύξεις και δεν το κρύβει ποια είναι η Ελλάδα που οραματίζεται, το σχέδιο του και το πρόγραμμά του.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
“Ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά τον κ. Μητσοτάκη, του είναι ούτως ή άλλος ξένος, αλλά του είναι και ασήμαντος”, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
“Δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει”, είπε, απευθυνόμενος στους πολίτες του Αιγάλεω και σημείωσε:
“Δεν ξέρει και δεν τον ενδιέφερε ποτέ να μάθει πως ζείτε, ποιες είναι οι αγωνίες σας, ποια τα όνειρα σας. Στις λαϊκές γειτονιές, οι άνθρωποι γι’ αυτόν είναι απλοί αριθμοί σε λογιστικά φύλλα. Άνθρωποι που η κοινωνική τους καταγωγή και ο τόπος που μεγάλωσαν ορίζει αμετάκλητα και την θέση τους σε αυτή την κοινωνία. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος, μίλησε για τα νέα παιδιά στο Περιστέρι που γίνονται ψυκτικοί”.
“Δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας”, είπε.
“Γιατί έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποια είναι η θέση και ο προορισμός του καθενός σε αυτή τη χώρα. Έχει σαφή αντίθεση με την ίδια την ιδέα της κοινωνικής κινητικότητας που αποτέλεσε το υπόβαθρο της συλλογικής προόδου για την ελληνική κοινωνία από τον πόλεμο και μετά”, τόνισε και συνέχισε:
“Γιατί η Ελλάδα που βρήκε ξανά περπατησιά και όρθωσε ξανά το ανάστημα της μετά τα δύσκολα χρόνια, δεν ήταν δημιούργημα της αριστοκρατίας και των ελίτ της.
Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί. Από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ήπειρο που έγιναν μηχανικοί. Από τα παιδιά των λιμενεργατών του Πειραιά που έγιναν επιστήμονες. Από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι. Αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο που δεν έσπασε ποτέ. Και δεν θα σπάσει ούτε τώρα από τη νεοφιλελεύθερη μανία του κ. Μητσοτάκη. Εδώ λοιπόν βρίσκεται η διαφορά μας”.
“Ο κόσμος ακούει σχεδόν κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται στις ανατριχιαστικές πτυχές του σχεδίου του για τη χώρα”, είπε ο πρωθυπουργός.
“Κάποιοι νομίζαμε ότι το τερμάτισε προχθές με το 7ήμερο εργασίας, σήμερα, στην εκπομπή του φίλου μας του κ. Πορτοσάλτε απέδειξε ότι έχει κι άλλα να προσθέσει”, τόνισε και συμπλήρωσε:
“Μας ανακοίνωσε μια νέα καινοτομία για τη δημόσια υγεία: Να μην αγοράζουν λέει εξοπλισμό τα δημόσια νοσοκομεία. Περιττές σπατάλες άλλωστε. Αλλά να νοικιάζουν για παράδειγμα μαγνητικούς τομογράφους από ιδιώτες. Και να βάλουμε τους δημόσιους λειτουργούς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δουλεύουν για χάρη των ιδιωτών. Και να παίρνουν και μπόνους οι τυχεροί. Να βάλουμε δηλαδή…
Πηγή: http://www.nooz.gr