Νέα πλειοψηφία-«κουρελού», που στηρίζει την κυβέρνηση, προέκυψε από την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνολικά, υπέρ της κυβέρνησης τάχθηκαν 153 βουλευτές και τα νέα πρόσωπα που εντοπίζονται -αν και τον περασμένο Ιανουάριο δεν είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης- είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που ούτως ή άλλως ορίστηκε υπουργός Τουρισμού από τον Αλέξη Τσίπρα και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.
Οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποδέχθηκαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος με χειροκροτήματα και κραυγές πανηγυρισμού, ενώ η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου χοροπηδούσε από την χαρά της.
Κατά της κυβέρνησης ψήφισαν 136 βουλευτές.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρίδης ήταν με το ένα πόδι εκτός από την Ενωση Κεντρώων, ωστόσο τον περασμένο Ιανουάριο είχε καταψηφίσει την κυβέρνηση, διαφωνώντας με την Συμφωνία των Πρεσπών. Στην πορεία, δε, αποκατέστησε τις σχέσεις του με την ηγεσία της Ενωσης Κεντρώων και ανέλαβε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη σημερινή ψηφοφορία ωστόσο επέλεξε να στηρίξει την κυβέρνηση.
Πάντως, η διαγραφή του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη κρίνεται για την ώρα δύσκολη, καθώς, εάν συμβεί, θα σημάνει αυτόματα την διάλυσή της ΚΟ. Θα καταγραφεί δηλαδή η διάλυση τρίτου κόμματος, προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή του Μεγάρου Μαξίμου.
Να σημειωθεί ότι η Ενωση Κεντρώων απείχε από την σημερινή ψηφοφορία.
Πάντως, η προσθήκη του κ. Σαρίδη στην κυβερνητική πλειοψηφία μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου για μετά τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που εκλεγούν ευρωβουλευτές οι Ελενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, τα δύο στελέχη θα πρέπει να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες στα κόμματα με τα οποία εκλέχθηκαν, δηλαδή στους ΑΝΕΛ και στο Ποτάμι. Η κυβέρνηση λοιπόν προνοεί για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο με τις «μεταγραφές» των Θεοχαρόπουλου και Σαρίδη.(Πηγή)