«Η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δε θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς, ώστε επί της ουσίας να μετατραπούν σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος. Αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών».
Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με πάσα ειλικρίνεια και με μια υπόσχεση που μοιάζει περισσότερο με απειλή κατά του κόσμου της εργασίας μάς διεμήνυσε προχθές από την Κύπρο να το ξεχάσουμε το δώρο των Χριστουγέννων έτσι και γίνει πρωθυπουργός.
Μια παροχή που πρέπει να κοπεί είναι το δώρο των Χριστουγέννων για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που φιλοδοξεί να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες ιδέες της Νέας Δεξιάς στις πλάτες των εργαζόμενων.
Μια παροχή που, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να την περιμένουν στο τέλος της χρονιάς οι νέοι Έλληνες, καθώς γι’ αυτούς το πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπει την είσοδο σε ένα εργασιακό περιβάλλον απαλλαγμένο από τις πελατειακές σχέσεις ενός αμαρτωλού παρελθόντος που ήθελε τους εργοδότες να καταβάλουν στους «ομήρους» έναν επιπλέον μισθό πριν από τα Χριστούγεννα.
Απελευθερωμένοι πλέον από την ομηρεία του δώρου των Χριστουγέννων και του 13ου μισθού, οι νέοι θα μπορούν να αδράξουν τις ευκαιρίες που θα γεννηθούν στον εργασιακό μεσαίωνα που περιμένει να ανατείλει άμα τη επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
Και αν το ακροατήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο της Λευκωσίας δεν έδειξε να αντιδρά αρνητικά στην ειλικρίνεια του αρχηγού της Ν.Δ. όσον αφορά το κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν επί του θέματος και οι πολίτες που παίρνουν μέρος στα γκάλοπ και στις δημοσκοπήσεις και συνήθως απογειώνουν τα ποσοστά του κόμματος που, εκτός από το «ασφαλιστικό Πινοσέτ», έχει στο πρόγραμμά του και την κατάργηση της «παροχής» του 13ου μισθού.
Αναμένουμε λοιπόν όσα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους επιχειρηματίες της Κύπρου να βρει την απαραίτητη ειλικρίνεια και να τα μοιραστεί με τους εργαζόμενους τους οποίους επιθυμεί να απελευθερώσει από το «πελατειακό σύστημα» κόβοντάς τους το δώρο των Χριστουγέννων.
Ειλικρίνεια που σκοτώνει… τους εργαζόμενους.