Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει μετά τον κ. Καιρίδη και για τον έτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Παύλο Ελευθεριάδη, ο οποίος στο παρελθόν όπως αποκαλύπτεται είχε εγκαλέσει τον σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για «δωράκια» από τη Siemens.
Συγκεκριμένα, αρθρογραφώντας στο Βήμα στις 22 Ιουνίου του 2008 ο κ. Ελευθεριάδης σε άρθρο του για τη διαφθορά με αφορμή την υπόθεση της Siemens κατηγορούσε για δήθεν ικανοποιητικές εξηγήσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το «δώρο» (τηλεφωνικό κέντρο αξίας 138.000 ευρώ), καθώς όμως και την ίδια την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για την νωχελική αντίδρασή της σε ζητήματα διαφθοράς.
Έγραφε χαρακτηριστικά:
«Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
»Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν «ικανοποιητικές».
»Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχθηκε δωράκι από την εταιρεία.
»Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες.
»Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχθηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ.
»Είναι κρίμα για τον νέο βουλευτή, διότι και ικανότητες έχει και ήθος.
»Το σφάλμα του ίσως μικρό. Το θέμα είναι όμως αλλού.
»Αν η κυβέρνηση έπαιρνε σοβαρά τα θέματα διαφθοράς, θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον κοινοβουλευτική έρευνα, ώστε να διαλυθούν οι όποιες σκιές για τον ίδιο και την πολιτική ζωή γενικότερα».
Φίλια πυρά και από τη Δημοκρατία
Για τα έργα και τις ημέρες του κ. Ελευθεριάδη είχε κάνει ειδικό αφιέρωμα και η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέροντας χαρακτηριστικά:
Πολλαπλά είναι τα… χτυπήματα του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Παύλου Ελευθεριάδη, που προσβάλλουν τις αρχές και τις αξίες της «γαλάζιας» παράταξης και προκαλούν ερωτήματα για τον τρόπο επιλογής του.
Ετσι, μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις του για τα Σκόπια και τις υβριστικές τοποθετήσεις του κατά του Κώστα Καραμανλή, στο φως έρχεται και άρθρο του που υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τουλάχιστον 7.000 ευρώ δωράκι από τη Siemens!
Κι ακολούθως, κατά τον ίδιο, αντί η κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική έρευνα, τον κάλυψε πλήρως λέγοντας ότι οι εξηγήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ικανοποιητικές!
Το νέο «μαργαριτάρι» του κ. Ελευθεριάδη αναφέρεται σε άρθρο του στο «Βήμα» το 2008, όπου συγκεκριμένα σημειώνει:
«Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν “ικανοποιητικές”. Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχτηκε δωράκι από την εταιρία.
»Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες. Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχτηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ» έλεγε τότε ο Παύλος Ελευθεριάδης, βάλλοντας κατά του σημερινού αρχηγού του και ενώ παλαιότερα διεκδίκησε την αρχηγία του Ποταμιού και πέρασε και από την «Ωρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση.
Για το Σκοπιανό, υπενθυμίζεται, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., με άλλο άρθρο του τον ίδιο χρόνο (2008), είχε γράψει ωμά ότι «το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών.
»Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει… Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;» διερωτόταν.
Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, είχε γράψει το 2014 ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία».
Και κατά τα άλλα, αυτός ο άνθρωπος είναι στέλεχος της Ν.Δ.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)