Υπο διάλυση το επικοινωνιακό team του Μητσοτακη! Μηδενικη σχεδόν η απόδοση της!

Την πολυπληθέστερη επικοινωνιακή ομάδα που είχε ποτέ η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι όμως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν τον πρόεδρο του κόμματος. Συνολικά, τα στελέχη που μετέχουν σ’ αυτό τον κομβικό τομέα ξεπερνούν τα δέκα. Μόνο η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, έχει τέσσερις αναπληρωτές εκπροσώπους και σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθούν επίσης ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Κωνσταντίνος Ζούλας, και η Κύρα Κάπη.

Ωστόσο, τον πρώτο λόγο σε αρκετά κρίσιμα ζητήματα έχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον οποίο έρχεται σε σύγκρουση ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, που θέλει να έχει ρόλο στην επικοινωνιακή ομάδα, κάτι που είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς και με άλλους προέδρους της ΝΔ, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται να τα έχει καταφέρει. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λάτρης της τακτικής «διαίρει και βασίλευε» προκαλεί σε κρίσιμα ζητήματα βραχυκύκλωμα στο επικοινωνιακό επιτελείο, ενώ δημιουργεί και αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών που μετέχουν σ’ αυτό.

Η Μαρία Σπυράκη και ο Κωνσταντίνος Ζούλας κρατούν χαμηλούς τόνους αλλά και αρκετές ισορροπίες, αν και το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει προτίμηση στη Σοφία Ζαχαράκη, καθώς είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο που προέρχεται από τον Κωστή Χατζηδάκη και δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις συγκριτικά με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής τάσσεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συμφωνεί σε αρκετές περιπτώσεις με τις ακραίες τοποθετήσεις του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν την επικοινωνιακή Βαβέλ που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, από τη στιγμή που κάθε στέλεχος εκφράζει και διαφορετική γνώμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι άποψη στη στρατηγική του κόμματος -εκτός από τα πρόσωπα που απαρτίζουν το επικοινωνιακό επιτελείο- έχουν και οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο ανιψιός του προέδρου της ΝΔ Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικοινωνιολόγος Ευτύχης Βαρδουλάκης. Το γεγονός, πάντως, ότι στη χάραξη της αντιπολιτευτικής τακτικής δεν μετέχουν βουλευτές έχει προκαλέσει αρκετές γκρίνιες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς επικρατεί η άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται μόνο τους συμβούλους, με αποτέλεσμα τα κορυφαία στελέχη να αισθάνονται ότι τίθενται στο περιθώριο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.