“ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ” – 11 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑ το “ντου” σε κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος!

 Σε 11 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά την εισβολή που έκανε ο “Ρουβίκωνας” σε κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην οδό Αμαλιάδος, στους Αμπελόκηπους.

Ήταν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα (13.3.2019), όταν περίπου 30 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, ανέβηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Κέρκυρας και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αργότερα, ο “Ρουβίκωνας” ανέβασε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετικά με τη συγκεκριμένη παρέμβασή του.

Σε ανάρτησή τους στο indymedia, τα μέλη της αναρχικής ομάδας τόνισαν πως το “ντου” έγινε ως διαμαρτυρία για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, αλλά και ως συμπαράσταση για τους διωκόμενους κατοίκους της Λευκίμμης που αντιδρούν σε αυτόν.Δείτε την ανακοίνωση

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι στο όνομα των συμφερόντων τους, οι εκμεταλλευτές και τα κράτη απομυζούν όχι μόνο την κοινωνική βάση, αλλά και τη φύση και τα ζώα. Για αυτό, το Νοέμβριο του 2018 «επισκεφθήκαμε» τα κεντρικά του Ομίλου Ελλάκτωρ δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους της Χαλκιδικής και τους κατοίκους της Λευκίμμης που αποφάσισαν να τα βάλουν με το αδήφαγο τέρας του κράτους που στο όνομα του κεφαλαίου καταστρέφει κάθε τι φυσικό βρίσκεται στο δρόμο του προκειμένου να ικανοποιήσει οποιαδήποτε ιδιωφελή του ανάγκη.

Ο καιρός πέρασε και η κατάσταση στη Λευκίμμη όχι μόνο δε φαίνεται να έχει αλλάξει αλλά βρίσκεται σε μία ανεξέλεγκτη φθίνουσα πορεία. Όπως είχαμε ξαναπεί σχετικά με το ΧΥΤΑ Λευκίμμης βρίσκεται σε αποσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την ακτή της Λευκίμμης και είναι χτισμένος πάνω σε υδροφόρο μέτωπο, σε απόσταση 1 χλμ από ποτάμι, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας». Παράλληλα, απέχει μόλις 500 μέτρα από την πρώτη κατοικία-την στιγμή που το όριο είναι το τριπλάσιο- ενώ στα 850 μέτρα υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Με άλλα λόγια, το κοστολόγιο που θέτει για το φυσικό περιβάλλον ο χώρος αυτός είναι αρκετά εκτενές, ενώ οι επικείμενες καταστροφές δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά λογική απόρροια των παραπάνω συνθηκών. Αυτές τις συνθήκες οι κάτοικοι της Λευκίμμης τις έχουν αναγνωρίσει και έχουν προσπαθήσει να αντιμαχούν επανειλλημένως.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης από το 2008 τα έχουν βάλει με κράτος και καταστολή προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους και το φυσικό χώρο στον οποίο ζουν και που τους περιβάλλει. 11 χρόνια μετά οι ίδιοι άνθρωποι που κατανοούν ότι η υγεία τους παίζεται κορώνα-γράμματα για τα συμφέροντα και τα οικονομικά κέρδη των αφεντικών και των πολιτικών, βρέθηκαν στο εδώλιο να απολογηθούν επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα. Η δικαιοσύνη εμφανώς ενοχλημένη με το “θράσος” της κοινότητας που δεν έμεινε άπραγη, επιτέθηκε στους 4 αγωνιζόμενους με τον ένα να είναι προφυλακιστέος και τους υπόλοιπους 3 να εκτείουν 6 μήνες με αναστολή, για να παραδειγματιστούν όλοι όσοι έχουν τάση στην απείθεια και τη διατάραξη κοινής ειρήνης. Αυτές οι πράξεις όμως πυροδοτήθηκαν από μία πράξη αφετηρία στην ιδιωτικοποιήσης της διαχείρησης απορριμμάτων, την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης από τον περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο με την πρόφαση να αποφευχθεί πρόστιμο της ΕΕ που ανέρχεται στα 4,6 εκατ ευρώ. Φαίνεται άρα, ότι παρά το γεγονός ότι η χωματερή έχει κηρυχθεί παράνομη και δεν είναι ασφαλής σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Ορυκτών Ερευνών της Ελλάδας η απομάκρυνση περίπου 100.000 τόνων αποβλήτων από το Τεμπλόνι που «ούτε χαρτοπετσέτα δεν πέφτει» στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης επιβάλλεται από την κυβέρνηση.

Συνεπώς, οι άνθρωποι που εξεγείρονται για τα ευνόητα βρίσκουν απέναντί τους τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους. Οι τραμπουκισμοί της καπιταλιστικής πραγματικότητας είναι δεκτοί λοιπόν, μόνο από αφεντικά, μεγαλομέτοχους και «όργανα της δημόσιας τάξης», όχι όμως για αυτούς που παλεύουν να βρουν το δίκιο τους ή να προστατεύσουν την υγεία τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.