«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Figaro αναλύοντας το σχέδιο της ΝΔ για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.
O Πρόεδρος της ΝΔ περιγράφοντας την πολιτική του μίλησε για ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που θα προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη και δίνει έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών. «Η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Από τότε αντιληφθήκαμε ότι ήταν ψεύτες και ανίκανοι και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα». Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις. Επομένως δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες, η αλήθεια θα επικρατήσει».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι Έλληνες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και μίλησε για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται στην ανάγκη αναγέννησης της Ελλάδας. «Από εμάς εξαρτάται η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση και ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης», υπογράμμισε.
Μιλώντας για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές δήλωσε: «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων».
Για τα Σκόπια και τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι σταθερά αντίθετος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ, προκειμένου να αμβλύνει τις επιζήμιες συνέπειές της.
«Δεν μπορώ να την καταγγείλω στην παρούσα φάση, αλλά -ακριβώς επειδή είμαι αντίθετος στη συμφωνία- θα κάνω ότι είναι δυνατό για να εμποδίσω την ένταξη αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κρίνω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Υπάρχουν 35 κεφάλαια με κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσουμε αν πληρούνται. Σε αυτή τη διαδικασία η φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί» σημείωσε για την ενταξιακή διαδικασίας της γειτονικής μας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ