«ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ» ΠΕΛΟΖΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ την ετήσια ομιλία του προέδρου

 

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αρνείται στον Ντόναλντ Τραμπ να εκφωνήσει την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στο Κογκρέσο, τουλάχιστον μέχρι να ξανανοίξει το Δημόσιο (να αρθεί, δηλαδή, η κατάσταση του αποκαλούμενου shutdown που υπάρχει εδώ και περίπου ένα μήνα). Όπως είναι γνωστό, το shutdown έχει επιβάλει ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, εκβιάζοντας έτσι τους Δημοκρατικούς προκειμένου να συναινέσουν στο χτίσιμο ενός συνοριακού τείχους με το Μεξικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε με νέα του επιστολή προς την Πελόζι, να του επιτραπεί να εκφωνήσει την ομιλία του στις 29 Ιανουαρίου, όμως για ακόμα μία φορά η πρόεδρος της Βουλής… τού έριξε άκυρο.

«Θα ήταν πολύ λυπηρό για την χώρα μας αν η ομιλία για την κατάσταση του Έθνους δεν γίνει εγκαίρως και με βάση το πρόγραμμα, και το κυριότερο στην αίθουσα της Γερουσίας!», τόνισε ο Τραμπ στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας έδωσε στην δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν εξετάζει ένα ομόφωνο ψήφισμα που θα δίνει την έγκριση για την ομιλία του προέδρου για την κατάσταση του Έθνους στην αίθουσα της Γερουσίας μέχρι την επαναλειτουργία της κυβέρνησης», απάντησε με τη δική της επιστολή η Πελόζι.

Σημειώνεται ότι η έγκριση ενός τέτοιου ψηφίσματος είναι απαραίτητη, ώστε να μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να εκφωνήσει την ετήσια ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου.

«Εκ νέου, προσμένω να σας προσκαλέσω στην Βουλή σε μια αμοιβαία συμφωνηθείσα ημερομηνία για αυτή την ομιλία, όταν η κυβέρνηση επαναλειτουργήσει», τόνισε η Πελόζι στον Τραμπ με την επιστολή της.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.