ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ο Γ. ΑΜΥΡΑΣ διεκδικεί να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον UPD

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται το κόμμα της Σεβαστουπόλεως μετά την απόφαση του Γιώργου Αμυρά να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. «Η απόφασή του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημά μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεών μας, δεν μειώνει τη δύναμή μας στην κοινωνία» τονίζει το Ποτάμι.

«Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»

Το Ποτάμι σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά με καυστικό τόπο. «Διεκδικεί να γραφεί στο ”δεξιό” πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου» αναφέρει και βάζει στο ίδιο κάδρο και τον Σπ. Δανέλλη που «γράφτηκε στο ”αριστερό” πάνθεον, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

Το κόμμα της Σεβαστουπόλεως σχετικά με τους δύο πρώην βουλευτές του, τονίζει πως «είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους». Ειδικά για τον κ.Αμυρά υπογραμμίζει πως «μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ”ορκιζόταν” στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. ”Εγώ δεν είμαι Δανέλλης”, έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του».

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή, «δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμή μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν», υποστηρίζει το Ποτάμι και καταλήγει:

«Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»

Λίγο νωρίτερα, ο Γ. Μαυρωτάς δήλωσε (Πρακτορείο 104,9 FM) αιφνιδιασμένος από τον κίνηση Αμυρά. «Την Πέμπτη, στο Πολιτικό Συμβούλιο που είχε γίνει, είχαμε συζητήσει διεξοδικά, είχαν αναφερθεί όλες οι απόψεις εκεί που είχαμε καταλήξει, όμως, είναι ότι δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία και συνεχίζουμε όλοι μαζί και μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, ότι ο προσανατολισμός του Ποταμιού σε σχέση με την ψηφοφορία (για την κύρωση) της συμφωνίας των Πρεσπών «έχει τεθεί» και συμπλήρωσε: «από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα φτάσουμε μέχρι και την Ολομέλεια γιατί πρέπει να περάσει και από τις επιτροπές».

► Το Σάββατο, με ένα κείμενο με άρωμα και φρασεολογία Γρηγόρη Ψαριανού που συνυπέγραψε και ο Γιώργος Αμυράς, «άνοιξε» η πόρτα της εξόδου από το κόμμα της Σεβαστουπόλεως κόντρα στις συλλογικές αποφάσεις που πάρθηκαν στην ευρεία σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.