ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «τρομοκράτη» Καντέρ ζητά η Άγκυρα

Τούρκοι εισαγγελείς ετοιμάζονται να ζητήσουν από τις ΗΠΑ την έκδοση του μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ, παίκτη της ομάδας New York Knicks. Τον κατηγορούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, το γραφείο γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης ζητά να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του αθλητή, ο οποίος έχει συγκρουστεί λεκτικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έχει προετοιμάσει το αίτημα για την έκδοσή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, οι εισαγγελείς ζητούν από την Ιντερπόλ διεθνές ένταλμα, επικαλούμενοι τους δεσμούς του αθλητή με τον εξόριστο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τον κατηγορούν ότι παρέχει οικονομική στήριξη στο κίνημα του Γκιουλέν.

Ο Καντέρ, που δεν πήγε στον Λονδίνο αυτή την εβδομάδα για το παιχνίδι της ομάδας του, από φόβο ότι θα μπορούσε να γίνει δολοφονική επίθεση εις βάρος του, δήλωσε μέσω Twitter ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να παρουσιάσει «κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος μου».

«Δεν έχω καν κλήση για παράνομη στάθμευση στις ΗΠΑ», έγραψε.

«Η απόφασή μου να μην ταξιδεύω στο Λονδίνο ήταν δύσκολη από ανταγωνιστική άποψη αλλά λογική για λόγους ασφαλείας», ανέφερε.

«Επίσης βοηθάει να καταλάβει ο κόσμος πώς ένας δικτάτορας καταστρέφει την Τουρκία – άνθρωποι σκοτώθηκαν, χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν άδικα και αμέτρητες ζωές έχουν καταστραφεί. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».

Ο Καντέρ έχει ασκήσει κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, ενώ έχει ανακληθεί και το διαβατήριό του από το 2017.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.