ΟΡΜΠΑΝ: Ο ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ είναιη σημαντικότερη εξέλιξη

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν χαιρέτισε την πρωτοβουλία των λαϊκιστών ηγετών της Πολωνίας και της Ιταλίας για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανάδυση “των αντιμεταναστευτικών δεξιών δυνάμεων” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Ο άξονας Πολωνίας-Ιταλίας ή Βαρσοβίας-Ρώμης είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις με τις οποίες θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η χρονιά”, είπε ο Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενος στο “κοινό πρόγραμμα” για την Ευρώπη που πρότειναν την Τετάρτη ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, του υπερσυντηρητικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος της Πολωνίας PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη).

“Εναποθέτω πολλές ελπίδες (στη συμμαχία αυτή). Αυτό σημαίνει ότι στα δεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (PPE) οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις που είναι σε θέση να κυβερνήσουν αναζητούν διαφορετικά μοντέλα συνεργασίας”, πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, το κόμμα του οποίου είναι μέλος του PPE.

“Είναι μια καλή είδηση για εμάς και για το PPE. Ειλικρινά, έχω κουραστεί επειδή το PPE επιδιώκει να συνάψει συμμαχίες αποκλειστικά με κόμματα που είναι υπέρ της μετανάστευσης, είτε είναι φιλελεύθερα, είτε είναι σοσιαλιστικά”, συνέχισε.

Ο Όρμπαν εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στο PPE αλλά, όπως είπε, στόχος του είναι όσοι μάχονται τη μετανάστευση “να γίνουν πλειοψηφία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επέκρινε τη στάση της Γερμανίας αλλά και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο χαρακτήρισε “ηγέτη των φιλομεταναστευτικών πολιτικών στην Ευρώπη”. “Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά αφορά το μέλλον των χωρών μας. Αν υλοποιηθεί αυτό που θέλει (ο Μακρόν) όσον αφορά τη μετανάστευση, θα ήταν κακό για την Ουγγαρία, επομένως πρέπει να τον πολεμήσω”, είπε.

Όσον αφορά τη Γερμανία, είπε ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα “συμβιβασμού” καθώς οι Γερμανοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης του επιτίθενται, συχνά βάναυσα, και τον πιέζουν να δεχτεί στη χώρα του μετανάστες.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.