ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: «Να καταργηθεί ο θεσμός της Εισαγγελίας Διαφθοράς»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προβαίνοντας σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά ενός εξαιρετικά ευαίσθητου θεσμού της Δικαιοσύνης, ζητά στη Βουλή την κατάργηση της θέσης της εισαγγελέως Διαφθοράς, αποκαλώντας μάλιστα τον εκάστοτε εισαγγελικό λειτουργό που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα ως «πολιτικό πρόσωπο».

«Τώρα πλέον έχουμε μία εμπειρία από το 2011, κύριε Λοβέρδο, που κάνατε τον θεσμό του εισαγγελέα διαφθοράς» είπε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε: «Είναι λάθος αυτός ο θεσμός και πρέπει να καταργηθεί».

Εξήγησε δε γιατί πρέπει να καταργηθεί ο εν λόγω θεσμός. «Τελικά, τι έχει συμβεί; Η κ. Τουλουπάκη και ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο. Γιατί, είναι και πολιτικό πρόσωπο; Γιατί από το σύνολο των εισαγγελέων, μία κυβέρνηση συγκεκριμένης πολιτικής χροιάς, κατεύθυνσης και συμφερόντων, επέλεξε τη συγκεκριμένη κ. Τουλουπάκη» υποστήριξε.

Συμπέρανε, επίσης, ότι οι ενέργειες της κ. Τουλουπάκη και το εάν κάνει καλά ή κακά τη δουλειά της απηχούν αναγκαστικά και στην κυβέρνηση που την επέλεξε. «Δεν είναι ουδέτερο πρόσωπο. Είναι κυβερνητική επιλογή. Την κ. Τουλουπάκη την επέλεξε ο κ. Παπαγγελόπουλος» έκρινε.

«Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

Στον Αδ. Γεωργιάδη απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, Ν. Παρασκευόπουλος. Έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και προσωπική στοχοποιήση της κ. Τουλουπάκη από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Έχει γίνει μία πρωτοφανής επίθεση κατά μίας εισαγγελέως με μνεία του ονόματός της. Δεν έχω ξανακούσει τέτοια προσωπική επίθεση κατά εισαγγελέα που έχει κιόλας καθήκοντα κρίσης για συγκεκριμένη υπόθεση, με το πρόσχημα περί κυβερνητικής επιλογής» επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και διερωτήθηκε: «Πώς ξαφνικά στερείται της δικαστικής ιδιότητας και ονομάζεται πολιτικό πρόσωπο;». Πρόσθεσε ακόμα ότι πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με πρωτοφανή στιγματισμό ενός εισαγγελικού λειτουργού.

Η ώρα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Μετά την εκκωφαντική σιωπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με την on air παράθεση ονομάτων που αφορούσαν -κατά τον κ. Γεωργιάδη- τους δύο λοιπούς προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και το γεγονός ότι κατά ομολογία του ίδιου του αντιπροέδρου της ΝΔ ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον διωκόμενο πλέον Ν. Μανιαδάκη ενόσω εκείνος έφερε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, το εν λόγω συνδικαλιστικό όργανο καλείται πλέον να αποδείξει στην κοινή γνώμη ότι δεν τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Οφείλει να αποδείξει ότι δεν μεροληπτεί υπέρ της μίας ή της άλλης παράταξης και ότι η πρόσφατη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτα παραπάνω από διαβεβαιώσεις συνέχισης του αμερόληπτου έργου της Δικαιοσύνης και σε καμία περίπτωση μιντιακό γεγονός προς μικροπολιτική χρήση.

Πέρα όμως από την Ένωση, καλείται και η ηγεσία της Δικαιοσύνης να πάρει θέση για τις τοποθετήσεις που σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην απρόσκοπτη διερεύνηση ενός πολύκροτου σκανδάλου, όπως αυτό της Novartis. Επιπλέον, κρίνεται αναγκαίο να αποσαφηνιστεί αν η ίδια η ηγεσία της Δικαιοσύνης θεωρεί πως καλύπτεται πλήρως από τις έως τώρα τοποθετήσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που σαφώς και αποτελούν θεσμική φωνή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον θεσμικό λόγο που δύναται να διατυπώσει η ίδια η ηγεσία της Τρίτης Εξουσίας.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.