Στέφανος Κασσελάκης: Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος

Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος είπε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές Προέδρου, ό, τι και να γίνει» δήλωσε ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

«Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως το Συνέδριο θα αποφανθεί, αν είναι ο ίδιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή όχι.

«Ουδέποτε ήταν σκοπός μου να κατέβω στην πολιτική και να γίνω Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, ενώ χαρακτήρισε «τακτικό λάθος» το ότι δεν προσέφυγε σε κάλπες τον περασμένο Φεβρουάριο. «Ήταν ένα σχήμα λόγου» δήλωσε ακόμη για το εάν ήταν «φυτευτός του Τσίπρα», ενώ «από εκεί και πέρα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα», όπως σημείωσε.

kasselakis-m1

Ερωτηθείς για το εάν παραμένει ή όχι εν ενεργεία Πρόεδρος μετά την πρόταση μομφής, «καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης από την κεντρική επιτροπή πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένει Πρόεδρος, παραμένει και de facto και de jure Πρόεδρος» περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης και διερωτήθηκε «ας πούμε ότι ισχύει ότι είμαι πρώην Πρόεδρος. Ποιος είναι Πρόεδρος σήμερα;»

«Αυτές οι αρμοδιότητες που ασκούνται αυτή την στιγμή είναι αντικαταστατικές» σχολίασε ακόμη για την νέα πλειοψηφία, ενώ «είδα στο τηλέφωνό μου ότι είχαν κλειδώσει το e-mail. Άρα, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μια άλλη ιδιοκτησιακή αντίληψη στο κόμμα» ανέφερε για την επομένη της έκπτωσής του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.