Νέα Δημοκρατία: Το παρασκήνιο πίσω από την απουσία Καραμανλή και Σαμαρά από την εκδήλωση για τα γενέθλια του κόμματος

Απόντες είναι από τη αποψινή εκδήλωση στη Ρηγίλλης για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας οι δύο πρώην αρχηγοί του κόμματος και πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Η Κάτια Μακρή αποκαλύπτει στον Νίκο Χατζηνικολάου και τους τηλεθεατές του ΑΝΤ1 τι συμβαίνει στο κυβερνών κόμμα και τι μήνυμα στέλνουν Σαμαράς και Καραμανλής με την απουσία τους.

Όταν επικοινώνησε μαζί τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα δεν απάντησαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και επιφυλάχθηκαν να επικοινωνήσουν μαζί του για να του απαντήσουν. Αυτό έχει σημασία, γιατί σήμερα επικοινώνησαν συνεργάτες από τα γραφεία τους με τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, την κυρία Συρεγγέλα. Δεν πήραν καν οι ίδιοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι αυτό έγινε με διαφορά δέκα λεπτών. Δέκα λεπτών ο ένας από τον άλλον και είπαν και οι δύο όχι.

Σύμφωνα με την Κάτια Μακρή, θέλανε να το πουν κιόλας ότι υπάρχει συνεννόηση, ότι λειτουργούν en bloc, εξ’ ου και υπήρξε αυτή η χρονική απόσταση των δέκα λεπτών. Ένα μήνυμα ήταν αυτό το οποίο έστειλαν, ένα δεύτερο μήνυμα είναι ότι ανατινάζουν τις γέφυρες με τον πρωθυπουργό τη σημερινή ημέρα που είναι τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας.

Και επειδή είναι πολύ έμπειροι, ήξεραν οι πρώην πρωθυπουργοί και πώς θα εκληφθεί αυτό και τι θα γίνει σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων είναι πολύ στενά τους πρόσωπα.

Στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου για το πώς θα αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα ο πρωθυπουργός το συγκεκριμένο ζήτημα, η Κάτια Μακρή απάντησε: «Σήμερα (σ.σ. ο πρωθυπουργός) δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά και θεωρεί ότι αυτό λειτουργεί και λίγο μόνο του, δηλαδή και οι νεοδημοκράτες δεν είδαν με πολύ καλό μάτι την άρνηση των δύο πρώην πρωθυπουργών να μην πάνε όχι στην γιορτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά στα γενέθλια της παράταξης της οποίας ηγήθηκαν.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι πριν από δέκα χρόνια, ακριβώς τέτοια μέρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πάει στα 40α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας επί Αντώνη Σαμαρά, που ο Αντώνης Σαμαράς είχε ρίξει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αν μπόρεσε, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να βάλει στην άκρη την προσωπική του πικρία και να πάει στα γενέθλια, γιατί υπάρχει τέτοια απόσταση τώρα με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς;

Πάντως, από το Μαξίμου λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι σε αποδρομή πρωθυπουργός. Είναι ισχυρός πρωθυπουργός. Έχει 10 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα και βάλε και δεύτερη θητεία κυβερνητική. Δεν θα αφήσει αυτή τη φθορά να εξελίσσεται για τα επόμενα τρία χρόνια που έχουμε μέχρι τις εκλογές. Πολλοί, λοιπόν, του συνιστούν να απαντήσει στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, με την επόμενη κιόλας ευκαιρία που θα δώσουν οι ίδιοι»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.