«Πολεμικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Το σύνθημα Κασσελάκη και η απάντηση των «87» – Επόμενο κρίσιμο ραντεβού στις 5 Οκτωβρίου

«Πολεμικό» είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ με τη μάχη για την ηγεσία να γίνεται όλο και πιο σφοδρή όσο το κόμμα οδεύει προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη φράση «Είμαι εδώ», ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Κι εγώ είμαι εδώ», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη, θέτοντας το ερώτημα: Θα εγγυηθούμε την ενωτική πορεία σταματώντας τις διχαστικές τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν;

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή και η δική του υποψηφιότητα.

Το σύνθημα του Στέφανου Κασσελάκη για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ που συνόδευε την αφίσα, σχολιάστηκε από την πλευρά των «87» με τη φράση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, ούτε θα αποκτήσει ιδιοκτήτες.

Οι διαφορές ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα είναι πλέον χαοτικές με το φάντασμα της διάσπασης να πλανάται πάνω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στελέχη της πλευράς Κασσελάκη, επιμένουν στη γραμμή αμφισβήτησης της απόφασης της Κ.Ε. για έκπτωση του πρώην προέδρου και υποστηρίζουν ότι λύση στο θέμα μπορεί να δώσει το συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου.

Επόμενο ραντεβού η  Κ.Ε. στις 5 Οκτωβρίου, με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα.  Η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου στις οργανώσεις θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου. Η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει κάποιος-α να έχει γίνει μέλος για να έχει δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων και την εκλογή ΚΕ είναι η 11/10/2024.

«Εγώ θα περιμένω από τους υποψήφιους – υποψήφιες προέδρους να εξηγήσουν πώς θα ενώσουν το κόμμα», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Παππάς.

Μέσα στο ομιχλώδες τοπίο με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Ο πρώην πρωθυπουργός θα παραλάβει το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» για τη συμφωνία των Πρεσπών, σε μία εκδήλωση υπό την αιγίδα του «Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών.

Κοτζιάς για Κασσελάκη: «Απλά δεν είναι Αριστερός»

Την ίδια ώρα, βολές κατά του έκπτωτου Προέδρου εξαπέλυσε, σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνισή του και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δηλώνοντας στο Action24 πως «ο κ. Κασσελάκης απλά δεν είναι Αριστερός, για μένα». Ο ίδιος περιέγραψε ότι ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζεται από «νεοχουλιγκάνους», «νεοδεξιούς» και «νεογραφειοκράτες», λέγοντας για τον κ. Κασσελάκη πως έχει «έναν χουλιγκανισμό που δεν παίζεται» και «αυτό το έφτιαξε είναι δικό του», ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις επιθέσεις στελεχών της πλευράς Κασσελάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.