ΠΑΣΟΚ: Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος – Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι

Ολοκληρώθηκε απόψε στο ΠΑΣΟΚ η διαδικασία με την οποία θα αναδεικνύονται οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

Όλοι υποψήφιοι δήλωσαν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, τουλάχιστον 5.000 στελεχών και πολιτών ή του 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις καταστατικές απαιτήσεις.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια των περιοδειών του, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει πιο δυναμικά και ενωμένα από ποτέ, έπειτα από σκληρούς αγώνες. «Δεν επενδύω σε κανέναν άλλο εκτός από εσάς, μαζί σας θα συνεχίσω για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση», δηλώνει χαρακτηριστικά, προσδιορίζοντας την επαναφορά του κόμματος ως ισχυρότερο και ενωμένο.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία στέλνουν μηνύματα ενότητας και παρουσιάζουν τις θέσεις τους.

Ο Παύλος Γερουλάνος προτείνει το σχέδιο «Αναγέννηση» για την αναμόρφωση του κόμματος, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανακαθορίσει τη φυσιογνωμία του ως μεταρρυθμιστικό και αντιλαϊκιστικό κόμμα.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να «κάνει την έκπληξη», να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και να επανακάμψει σε σημαντικό πολιτικό επίπεδο.

Ο Χάρης Δούκας κάλεσε τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν τις προτάσεις του μέσω του διαδικτύου, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε προσωπικά τις υπογραφές του στην Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας τη συμμετοχή του κόσμου ως τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Κανελλάκης με επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά να μην χρησιμοποιηθεί η συλλογή υπογραφών ως μοναδικό κριτήριο συμμετοχής.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και την επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα.

Η ερμηνεία του καταστατικού αναμένεται να κλείσει τη συζήτηση, και οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν

Οι υποψήφιοι κατέθεσαν στην ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια Επιτροπή για τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος, τις υπογραφές που απαιτούνται. Όπως έγινε γνωστό οι 6 υποψήφιοι κατέθεσαν τις υπογραφές που σγκέντρωσαν, ενώ ο επίσης υποψήφιος Γιάννης Κανελλάκης,  το μεσημέρι έστειλε επιστολή με την οποία επιβεβαιώνει ότι θέτει υποψηφιότητα.

Η ΕΔΕΚΑΠ θα ανακηρύξει τους τελικούς υποψηφίους τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει βρεθεί φόρμουλα να ξεπεραστεί το κώλυμα που φέρεται να έχει η υποψηφιότητα του κ. Δούκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σχεδόν 25.000 υπογραφές ποιτών και 171 μελών της Κ.Π.Ε, ο Μιχάλης Κατρίνης 14.000 υπογραφές πολιτών, ο Παύλος Γερουλάνος 8.000 υπογραφές, ο Χάρης Δούκας 100 υπογραφές μελών της ΚΠΕ και η Άννα Διαμαντοπούλου πάνω από 7.000 υπογραφές. Ανάλογες είναι οι υπογραφές της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.