Λιγότεροι δικαιούχοι λόγω υπογεννητικότητας, αύξησης εισοδημάτων και τρόπου φορολόγησης
Όλα τα σενάρια προκειμένου να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια για το επίδομα παιδιού και να στηριχθούν οι οικογένειες μελετά το Υπουργείο Εθνικής Συνοχής και Οικογένειας, διαμορφώνοντας το πακέτο των μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
«Η αναμόρφωση των επιδομάτων με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης σκοπό έχει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικογένεια με παιδιά εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιό μας για το δημογραφικό την μεγαλύτερη εθνική πρόκληση», υπογράμμισε η Υπουργός Εθνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η μείωση των γεννήσεων πάντως ψαλιδίζει χρόνο με τον χρόνο τον συνολικό αριθμό των οικογενειών που δικαιούνται το επίδομα.
Παράλληλα, τα αυξημένα πραγματικά αλλά κυρίως τεκμαρτά εισοδήματα οδηγούν σε χαμηλότερα ή και μηδενικά ποσά επιδόματος αφού αμετάβλητα έχουν παραμείνει τα εισοδηματικά κριτήρια.
Την δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού έλαβαν τον περασμένο Μάιο 604.572 δικαιούχοι (129,7 εκατ ευρώ, την γ΄ πήραν τέλος Ιουλίου μόλις 532.830 (118,4 εκατ ευρώ) δηλαδή σχεδόν 72 χιλιάδες λιγότεροι (71.742).