Γιατί τα emails της Α.Μ.Ασημακοπούλου διέρρευσαν όντως από το ΥΠΕΣ – Έχουν «σφραγίδα»!

Η κυβέρνηση και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προσπαθούν να πείσουν ότι δεν διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων του εξωτερικού, δηλαδή οι διευθύνσεις των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τους, αλλά τους διαψεύδει η πραγματικότητα.

Έλληνας του εξωτερικού με ανάρτηση του εξηγεί την πραγματικά συνέβη με τη διαρροή των προσωπικών του δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ και για ποιο λόγο αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το ΥΠΕΣ.

Ο Εμμανουήλ Μαυραντωνάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει πως διαπίστωσε ότι η διαρροή των προσωπικών του δεδομένων έγινε προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είπε, κάποιοι από τους απόδημους όταν έκαναν εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ένα email το οποίο έφτιαξαν αποκλειστικά γι΄αυτό το σκοπό.

Έτσι, όταν έλαβαν διαφημιστικό email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ήξεραν ακριβώς από που διέρρευσαν τα προσωπικά τους δεδομένα.

«Όταν λοιπόν κάναμε register στο υπουργείο εσωτερικών για τις εκλογές κάποιοι από εμάς το κάναμε με το email manolis+ypes@gmail.com ή manolis+ekloges@gmail.com ή manolis+gov@gmail.com 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν λάβαμε τα emails από την Ασημακοπούλου να ξέρουμε ακριβώς και πέραν πάσης αμφιβολίας από που έγινε η διαρροή της λίστας. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Εμμανουήλ Μαυραντωνάκης και συνεχίζει:

«Πιθανολογώ όμως ότι σε μια χώρα με τόσο μεγάλο τεχνολογικό αλλά και λειτουργικό αναλφαβητισμό αυτό δεν θα γίνει κατανοητό.

Ούτε καν η δικαιοσύνη θα το κατανοήσει γιατί οι περισσότεροι δικαστές δεν μπορούν να το καταλάβουν.  Γιδότοπος ήταν και γιδότοπος θα παραμείνει».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Γιατί η Ασημακοπούλου λέει ψέμματα και πως τεκμηριώνεται ότι το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών της έδωσε την λίστα με τους απόδημους. 

Μια μικρή τεχνική εξήγηση πριν ξεκινήσω. 

Αν εγώ έχω ένα email π.χ. manolis@gmail.com μπορώ όταν το μοιράζομαι με διάφορες υπηρεσίες να το διαφοροποιήσω ώστε να ξέρω ποια υπηρεσία μου στέλνει τι. 

Μπορώ δηλαδή όταν κάνω λογαριασμό στην british gas να το κάνω με το email manolis+britishgas@gmail.com

Αν κάνω λογαριασμό στην amazon ξερω γω μπορώ να το κάνω manolis+amazon@gmail.com. 

Αν λοιπόν κάποιος άσχετος μου στείλει email στο manolis+amazon@gmail.com ξέρω αυτόματα πως αυτό το email έγινε διαρροή από την amazon. 

Όταν λοιπόν κάναμε register στο υπουργείο εσωτερικών για τις εκλογές κάποιοι από εμάς το κάναμε με το email manolis+ypes@gmail.com ή manolis+ekloges@gmail.com ή manolis+gov@gmail.com 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν λάβαμε τα emails από την Ασημακοπούλου να ξέρουμε ακριβώς και πέραν πάσης αμφιβολίας από που έγινε η διαρροή της λίστας. 

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό. 

Πιθανολογώ όμως ότι σε μια χώρα με τόσο μεγάλο τεχνολογικό αλλά και λειτουργικό αναλφαβητισμό αυτό δεν θα γίνει κατανοητό. Ούτε καν η δικαιοσύνη θα το κατανοήσει γιατί οι περισσότεροι δικαστές δεν μπορούν να το καταλάβουν. 

Γιδότοπος ήταν και γιδότοπος θα παραμείνει».

Να προστεθεί ότι η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε σήμερα τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι παρότι προβλέπεται ρητά από τη νομοθεσία ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, δεν δίνει τηλέφωνα και email πολιτών σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο αποφασίστηκε το εξής:

Δόθηκε οδηγία για την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο ΥΠΕΣ για την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023 και ευρύτερα.

Αυτό το οποίο τονίστηκε με έμφαση από την Ν.Κεραμέως είναι ότι «παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει email και προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά είπαμε να γίνει έλεγχος για να επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.