Κασσελάκης: «Όλα ή τίποτα, εκλογές 10 Μαρτίου» – Γεροβασίλη: «Αν ανακαλέσεις το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” σταματώ εδώ»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της 4ης ημέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν, πότε και το πώς θα στηθούν οι κάλπες είναι έντονες, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγα Γεροβασίλη απέναντι σε αυτή του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου, ενώ αργά το βράδυ άλλαξε την ώρα της ομιλίας του και ζήτησε από το Προεδρείο του Συνεδρίου, να μιλήσει σήμερα το πρωί πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

Σήμερα θα διευκρινιστεί αν εκτός από υποψηφίους θα υπάρξουν και κάλπες. Κι αυτό, γιατί αυτή την στιγμή έχουμε δυο υποψηφίους, αλλά δεν ξέρουμε αν θα στηθούν κάλπες για εκλογή προέδρου. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα τεθεί εκτός της εισήγησης του προέδρου για διεξαγωγή εκλογών στις 10 Μαρτίου με υβριδικό τρόπο σε ψηφοφορία και το ψήφισμα που διακινήθηκε χθες και ζητάει να μην γίνουν εκλογές για κανένα όργανο μέχρι τις ευρωεκλογές.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης είπε ότι άλλαξε την ώρα της ομιλίας του για να απευθυνθεί στους συνέδρους τώρα, «γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα η τίποτα». «Από χθες σύνεδροι που νοιάζονται, πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέας εκλογής προέδρου. Το εκτιμώ ειλικρινά πάρα πολύ. Μία συντρόφισσα η Αθήνα δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες το βράδυ με πλησίασε με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου, ειλικρινά», είπε. Πρόσθεσε ότι «δίπλα στην Αθήνα, δίπλα σε τόσους από σας βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια, δηλώνουν ότι ‘δε χρειάζεται εκλογές, έχουμε πρόεδρο τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε’. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Επιτρέψτε μου όμως να σας εξηγήσω γιατί αυτό δυστυχώς δεν γίνεται», είπε.

Ο κ. Κασσελάκης διάβασε το εξής: «‘Αντί να σερνόμαστε σε μία παρατεταμένη κρίση που οδηγεί σε νέα εκλογική συρρίκνωση μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξη μας, στα μέρη μας». «Αυτό είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε.

«Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω», τόνισε.

Εν συνεχεία διάβασε επίσης: «Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. ‘Ακουσα το Δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα». «Αυτό είναι απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της συντρόφισσας μας Όλγας Γεροβασίλη», ανέφερε.

«Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, για ανοικτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, για να συγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προσθεσμίες, χωρίς ενδιάμεσες προθεσμίες, χωρίς αυθαίρετους όρους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στο Συνέδριο.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

Να αποσύρει ο Στέφανος Κασσελάκης την πρόταση για εκλογές κάλεσε κατά την τοποθέτησή της η Όλγα Γεροβασίλη, λίγο πριν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέμβει στο 4ο συνέδριο και πει ότι δεν θα προχωρήσει τελικά η εκλογική διαδικασία.

«Αγαπητέ Στέφανε, στην πρώτη σου ομιλία είπες “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. «Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει» συμπλήρωσε.

«Εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε τις μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Να αποσύρει ο Στέφανος Κασσελάκης την πρόταση για εκλογές» είπε η Όλγα Γεροβασίλη. «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.