ΣΥΡΙΖΑ: «Φωτιές» άναψε το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη – «Πυρά» από Γεροβασίλη, Ρήγα και Σπίρτζη

«Φωτιές» άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει στα μέλη και τους φίλους του κόμματος ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων στη δομή, την ονομασία, το λογότυπο και την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον «χορό» των αντιδράσεων άνοιξε πρώτη η Όλγα Γεροβασίλη και ακολούθησε ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Πάνος Ρήγας. Η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και όπως τόνισε «πέντε ημέρες πριν από το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας».

Ο Χρήστος Σπίρτζης, από την πλευρά του είπε ότι δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο και υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις». Ο Χρήστος Σπίρτζης συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητεί έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως απάντησε στην επίθεση με ανάρτησή του στα social media λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μιλάμε για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων» και επέμεινε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι ο πρόεδρος και τα όργανα πρώτα ακούνε τη βάση και μετά αποφασίζουν».

Σκληρή απάντηση έδωσε στους διαφωνούντες με το ερωτηματολόγιο και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη υποστηρίζοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χωράνε φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.