Κωνσταντοπούλου για επίσκεψη Ερντογάν: Δεν θέτουμε με ένταση το ζήτημα των χωρικών υδάτων, δεν γίνεται λόγος για το Κυπριακό

Για την επίσκεψη του κ.Ερντογάν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «αυτό το οποίο κρίνεται είναι πώς ασκείται η δική μας εξωτερική πολιτική και κατά τη γνώμη μου υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Έχουμε σταματήσει να θέτουμε με την ένταση και τον δυναμισμό που πρέπει το ζήτημα των χωρικών μας υδάτων. Δεν γίνεται πια λόγος για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων εκεί όπου δικαιούμαστε κατά το Διεθνές Δίκαιο εδώ και 40 χρόνια, δηλαδή στα 12 μίλια. Δεν γίνεται πια λόγος για το Κυπριακό. Είναι εντελώς διεκπεραιωτικές οι τοποθετήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το Κυπριακό, την ώρα που αποθρασύνεται ο Ερντογάν και πια διεκδικεί δύο κράτη.

«Η άποψη της Πλεύσης Ελευθερίας είναι ότι χρειάζεται μια εξωτερική πολιτική σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, αυτός είναι και ο μόνος πραγματικός και αμετακίνητος σύμμαχος της Ελλάδας», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.