Επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόθεση της κυβέρνησης για θέσπιση νέου φόρου με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές, όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Πατέλης. Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ σειρά θα πάρει η υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.
«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μια μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς κούνησε για μια ακόμη φορά το δάχτυλο για ατομική ευθύνη όλων των Ελλήνων καθώς, όπως είπε, «οι πολίτες να γίνουν μέτοχοι της δημόσιας ευθύνης». Σε μια ελεύθερη μετάφραση ο λαός φταίει τόοο για την κακοκαιρία Daniel όσο και για τις συνακόλουθες καταστροφές! Πρωτίστως, όμως, με βάση το σκεπτικό του πρωθυπουργού οι πολίτες ευθύνονται για τους 17 νεκρούς που θρηνεί η χώρα.
Ξεπαγώνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας
Το ξεπάγωμα των τριετιών και κάθε επιδόματος προϋπηρεσίας ανακοίνωσε, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι «τριετίες» βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012 και πλέον ένα μέτρο που θα ίσχυε σε 1 με 2 χρόνια, αλλάζει άμεσα.
«Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012» ανέφερε. Μένει να δούμε εάν η δέσμευση αυτή του κ. Μητσοτάκη θα υλοποιηθεί ή θα πάει στις ελληνικές καλένδες όπως η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους, παράταση του Market Pass και πλείστες όσες ακόμη.
Ο πρωθυπουργός μάς είπε, επίσης, από βήματος της ΔΕΘ πως «η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με αυστηρότερο έλεγχο στην αγορά, αλλά κυρίως με ενίσχυση του εισοδήματος» Ούτε λέξη βέβαια για την αισχροκέρδεια ή την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.