Πολύ δύσκολες αποδείχτηκαν οι πρώτες «30» ημέρες της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη όπου φάνηκε πως παρά το γεγονός ότι κυβερνούσε ήδη τέσσερα χρόνια, ακόμα δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει μεγάλες πυρκαγιές και να προστατέψει την χώρα και τις περιουσίες των πολιτών.
Φυσικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την τύχη να «παίζει» μόνη της «μπάλα» στο πολιτικό «γήπεδο» καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει (με μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει στα παλιά του αρχέγονα εκλογικά ποσοστά του 3%), ενώ και το ΠΑΣΟΚ διεμβολίζεται εύκολα από τη Νέα Δημοκρατία και αποδομείται συνεχώς χάνοντας στελέχη τα οποία εν συνεχεία συμμετέχουν στην κυβέρνηση της ΝΔ!
Ακόμα και τα μικρά δεξιά κόμματα που μπήκαν στη Βουλή δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε το ιδιαίτερο.
Η «Νίκη» είναι σα να μην υπάρχει, και κάνεις μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρήσει την πολιτική της παρουσία.
Οι «Σπαρτιάτες» αρθρώνουν κάποιο πολιτικό λόγο αλλά είναι σαφές ότι δεν έχουν ακόμα την εμπειρία και την ικανότητα να το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει αισθητή η παρουσία τους.
Μάλιστα πριν από λίγες μέρες και οι δύο προχώρησαν σε μια κίνηση που δεν έχει πολιτική λογική καθώς ψήφισαν υπέρ της ψήφου των αποδήμων!
Και αν είναι λογικό η Νέα Δημοκρατία να φέρει και να υπερψηφίσει μια τέτοια ρύθμιση στη Βουλή, καθώς στις πρόσφατες εκλογές πήρε 43,23% στους Έλληνες του εξωτερικού, για τα άλλα κόμματα δεν είναι και τόσο λογική -πολιτικά- κίνηση η υπερψήφισή της ρύθμισης. Κυρίως για τα δεξιά κόμματα, «Σπαρτιάτες» και Νίκη.
Επί της ουσίας με αυτή τη ρύθμιση «επισφραγίζεται» η έξωση των «Σπαρτιατών» (κυρίως) και της Νίκης από την επόμενη Βουλή, καθώς θα προστεθούν δυνητικά 800.000 ψηφοφόροι, οι οποίοι δεν ψηφίζουν αυτά τα κόμματα και αν προστεθούν στο συνολικό ποσοστό των ψηφοφόρων, τότε τόσο οι «Σπαρτιάτες», όσο και η Νίκη πέφτουν κάτω από το 3% και μένουν εκτός Βουλή.
Με τέτοια αντιπολίτευση είναι φυσιολογικό η Νέα Δημοκρατία να νιώθει πως ότι κι αν κάνει, ή ότι κι αν δεν κάνει δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ καμία συνέπεια.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση για να νιώθει πίεση η κυβέρνηση, όλα αυτά δε στοιχίζουν, στοιχίζουν όμως στη χώρα και εν πάση περιπτώσει πρέπει να καταγραφούν.