«Έκανε το όχι, ναι»… «Έφερε ένα αχρείαστο μνημόνιο»…«Υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη»… Είναι μερικές από τις βάσιμες κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα. Θα προσθέσουμε και τις δικές μας…Προσπάθησε να κάνει αντιπολίτευση κατευνάζοντας ένα «σύστημα» που θα έπρεπε να έχει ξεριζώσει από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός…Η αντιπολίτευση που επέλεξε να κάνει ήταν υπέρμετρα χαλαρή σε πολλούς τομείς κι αυτό έκανε πολύ κόσμο να είναι διστακτικός για την αποτελεσματικότητα του…Ειδικά απέναντι σε μια κυβέρνηση που μοίρασε χρήμα ακόμη και σε όσους δεν το χρειάζονταν.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη για όσα θα μπορούσε να κάνει και δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Όμως νομίζουμε ότι σχεδόν 10 χρόνια «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο είναι αρκετά… «Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ήταν μια βαθειά παθολογία κυρίως της μιντιακής σκηνής» ,είπε μιλώντας στο militaire channel ο πάντα ψύχραιμος στις αναλύσεις του Αντώνης Παπαγιαννίδης.
Θα σοκάρουμε τους απόστρατους που συμμετείχαν και συμμετέχουν ακόμη στο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» επικαλούμενοι δυστυχώς ακόμη και ψεύδη, ότι στα ελληνοτουρκικά ο Τσίπρας τα πήγε απείρως καλύτερα από τον Μητσοτάκη. Το να επισημαίνουν ότι ο Ερντογάν «έθεσε θέμα Λωζάνης στην Αθήνα» και να ξεχνάς τις απαντήσεις που πήρε και από τον Παυλόπουλο και από τον Τσίπρα δεν είναι δίκαιο. Επί Τσίπρα είχαμε τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο ,αλλά δεν είχαμε το Oruc Reis να «βολτάρει» επί 82 ημέρες σε ελληνικών συμφερόντων ύδατα. Δεν είχαμε κοντά στις 12.000 παραβιάσεις σε ένα χρόνο!
Ο Τσίπρας κλήθηκε να διαχειριστεί τη χειρότερη προσφυγική-μεταναστευτική κρίση διαρκείας όχι επειδή «είχε ανοίξει τα σύνορα», αλλά επειδή οι ροές ήταν τεράστιες λόγω πολέμων. Για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την πίεση του χρόνου την διαχειρίστηκε, χρησιμοποιώντας μάλιστα στην πρώτη γραμμή τον σημερινό Α/ΓΕΕΘΑ Κώστα Φλώρο.
Η Συμφωνία των Πρεσπών την οποία ο Τσίπρας υπερασπίστηκε και στην δήλωση αποχώρησης του. Δυσαρέστησε πάρα πολύ κόσμο, αλλά η ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα είτε για να την καταργήσει ,είτε για να την εκμεταλλευθεί! Ναι όσο κι αν ωρύονται κάποιοι η «κακή» συμφωνία έδινε και δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ελέγξει απολύτως τη γειτονική χώρα. Η ΝΔ προτίμησε το ψηφοθηρικό παιχνίδι παρά το καλό της χώρας.
Ο Τσίπρας υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και θα μπορούσε να είχε βάλει φρένο σε αυτή την τακτική. Ωστόσο ΄όσοι πράγματι ανήκουμε στη μεσαία τάξη που κόβει αποδείξεις και τιμολόγια είχαμε υπερφορολογηθεί και από άλλες κυβερνήσεις πριν τον Τσίπρα. Η διαφορά είναι ότι αυτές άφηναν το ταμείο άδειο και ο Τσίπρας όταν το παρέδωσε είχε χρήματα.
Θα μπορούσαμε να μην γράψουμε τίποτα απ ΄ όλα αυτά και να «κάνουμε το κορόϊδο». Όμως το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο εκτός όλων των άλλων επιτυχιών του είχε καταφέρει να επιβάλλει και την «αυτολογοκρισία» σε όσους διαπιστώναμε τις υπερβολές στην «κριτική» που ασκούνταν προσωπικά στον Τσίπρα. Όπως γράψαμε από χθες η απόσυρση Τσίπρα , αποσύρει και αυτό το αρρωστημένο σε πολλές περιπτώσεις «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο. Η κομματική αντιπαράθεση είναι ζητούμενο σε μία δημοκρατία. Αλλά υπάρχουν και όρια τα οποία ας μην κρυβόμαστε, σε ότι αφορά την περίπτωση Τσίπρα, ξεπεράστηκαν κατά πολύ.