Πώς είναι δυνατόν να συνδέεται μία ανθρωπιστική τραγωδία με τις πολιτικές στοχεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη; Και όμως, στην Ελλάδα το ζήσαμε κι αυτό…
Η κήρυξη εθνικού πένθους από την υπηρεσιακή κυβέρνησή με αφορμή την τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία της Πύλου, έδωσε την «ευκαιρία» στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακυρώσει το debate, γλιτώνοντας έτσι από το σφυροκόπημα που του επιφύλασσε κυρίως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Η λογική εξέλιξη έπειτα από ένα τέτοιο συμβάν, θα ήταν οπωσδήποτε να γίνει το debate και οι πολιτικοί αρχηγοί να τοποθετηθούν για την τραγωδία, τις ευθύνες και τις προεκτάσεις.
Και όμως, φαίνεται ότι η παράνοια νίκησε για άλλη μια φορά.
Τις τελευταίες ημέρες έπειτα από τις τρομερές καταγγελίες για τις μιντιακές και πολιτικές διασυνδέσεις της συμμορίας του δολοφονημένου μαφιόζου Βασίλη Ρουμπέτη, αλλά και τις καταγγελίες για συμβόλαιο θανάτου κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, όλα έδειχναν ότι η βραδιά του debate θα εξελισσόταν τελείως διαφορετικά από ότι θα περίμενε η Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μάλιστα ήταν αποφασισμένος να επιδείξει ντοκουμέντα, έγγραφα και φωτογραφίες μπροστά στην κάμερα και να απαιτήσει από τον τέως πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για την μετατροπή της Ελλάδας σε «Κολομβία».
Κάτι τέτοιο φυσικά έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί. Έτσι, η κήρυξη εθνικού πένθους από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την πολύτιμη διέξοδο διαφυγής.