Προεκλογικές συγκεντρώσεις: Πού «πάτωσε» σε κόσμο ο Κ.Μητσοτάκης – Πού οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη» σε Α.Τσίπρα

Κάποτε οι προεκλογικές συγκεντρώσεις έδειχναν τον νικητή των εκλογών πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες. Αυτό πριν την εποχή του διαδικτύου, πριν οι ψηφοφόροι από «ενεργοί πολίτες» γίνουν «ενεργοί χρήστες» και πριν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων «ψήφιζαν» αντί για τους πολίτες!

Αλλά σίγουρα κάτι δείχνει σε ότι αφορά  οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των νυν εκλογών.

Και με εξαίρεση την συγκέντρωση στα Χανιά, την πόλη καταγωγής του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου η συγκέντρωση ήταν σαφώς μεγαλύτερη, ίσως και διπλή από του Α.Τσίπρα (2.000-2.500 άτομα ο πρωθυπουργός περί τα 1000-1.500 ο Α.Τσίπρας) στις άλλες περιοχές το οργανωτικό της ΝΔ και ίσως το κλίμα εφησυχασμού, ότι «Νικάμε, άρα γιατί να πάμε» δεν είχε καλά αποτελέσματα.

Με χαρακτηριστικότερη την προεκλογική συγκέντρωση, του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη χθες στο Θησείο, όπως μόνο πρώτο μετέδωσε εικόνες και το κλίμα το pronews.gr, η οποία δεν πρέπει να κάνει πολύ περήφανους αυτούς που την οργάνωσαν: 6.000-7.000 άτομα στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, «με το ζόρι» έδωσαν μια εικόνα προεκλογικής συγκέντρωσης.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας είχε 15.000 πολίτες!

Ακόμα και ο Ν.Αδνρουλάκης του ΠΑΣΟΚ είχε την προηγούμενη ημέρα στο Θησείο πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που είχε χθες ο Κ.Μητοστάκης στο ίδιο σημείο!

Στο Ηράκλειο στην πλατεία Καζατζάκη η συγκέντρωση Μητσοτάκη ήταν της τάξης των 1200 ατόμων το πολύ και τον ξεπέρασε και 0 Ν.Αδρουλάκης με τριπλάσια σε μέγεθος συγκέντρωση), ενώ στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου ο Α.Τσίπρας έκανε μια επιβλητική συγκέντρωση 10.000 ατόμων

Στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε ισοπαλία: 5.500 πολίτες συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ της πόλης ο Κ.Μητσοτάκης, τους ίδιους περίπου συγκέντρωσε στον διάδρομο της Ηelexpo o A.Τσίπρας.

Θυμόμαστε όλοι την έκκληση SOS για να πάνε οι ψηφοφόροι της ΝΔ με πούλμαν στην Θεσσαλονίκη να τον ακούσουν.

Πολύ μεγαλύτερες, έστω και διπλάσιες οι συγκεντρώσεις Α.Τσίπρα σε Κεφαλλονιά και Γιάννενα.

Γενικά η ΝΔ τουλάχιστον στις συγκεντρώσεις που ομιλητής ήταν ο Κ.Μητσοτάκης (υπήρξαν κάποιες άλλες με ομιλητή π.χ. τον Α.Σαμαρά) δεν κατάφερες να συγκεντρώσει κόσμο.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή οργάνωση, στην «βεβαιότητα νίκης» και στην αδιαφορία επίδειξης «θερμού κλίματος» του επιτελείου του, προσπαθώντας να διατηρήσουν «χαμηλούς τόνους». Αυτό θεωρούν στη ΝΔ.

Το 2019, βοηθούντος και του Σκοπιανού, πάντως, οι συγκεντρώσεις Μητσοτάκη ήταν τριπλάσιες έστω και τετραπλάσιες στα ίδια σημεία.

Από την άλλη πλευρά αν έβγαινε κυβέρνηση από το αποτέλεσμα των συγκεντρώσεων μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε ήδη την αυτοδυναμία. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.