ΠΥΡΑ Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. ΚΑΙ Ποταμιού για την παραίτηση Γραμμένου

Με αφορμή την παραίτηση του καθηγητή Κώστα Γραμμένου από την προεδρία της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας η αξιωματική αντιπολίτευση και το Κίνημα Αλλαγής επιτέθηκαν εκ νέου στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι απαξιώνεται το Ίδρυμα.

Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχτεί την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας σημειώνοντας πως «οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς καμία επεξεργασία, αξιολόγηση και διαβούλευση, απλά δεν θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός της δεξιάς παράταξης δήλωσε το εξής: «Θα ήταν ευτύχημα αν η επίσκεψη της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη άφηνε πίσω της μόνον τα εγκαίνια των μουσαμάδων του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να γκρεμίζει και ό,τι είναι ξένο με τις ιδεοληψίες της. Τώρα βάλθηκε να διαλύσει το μοναδικό Διεθνές Πανεπιστήμιο της χώρας μας που λειτουργεί υποδειγματικά από το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο πανεπιστήμιο που παρέχει μαθήματα στα αγγλικά σε εκατοντάδες Έλληνες και ξένους φοιτητές, προσελκύοντας καθηγητές διεθνούς φήμης απ’ όλον τον κόσμο.

»Το κατήγγειλε παραιτούμενος ο ίδιος ο πρόεδρός του, ο διακεκριμένος καθηγητής Κώστας Γραμμένος, ο οποίος αρνείται να μετατραπεί το πανεπιστήμιο σε ινστιτούτο, ενσωματώνοντας τμήματα ΤΕΙ χωρίς καμία αξιολόγηση, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση» καταλήγει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Παράλληλα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογράμμισε πως «η παραίτηση του Προέδρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην τακτική της απαξίωσης  αυτού του Ιδρύματος  που ακολούθησαν συστηματικά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου».

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος ανέφερε ότι «το δήθεν μεγαλόπνοο σχέδιο τους να “ιδρύσουν” πάλι το Διεθνές Πανεπιστήμιο το οποίο λειτουργεί ήδη εδώ και 15 χρόνια μέσω της συγχώνευσής του με τα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία αξιολόγηση δομών και προσωπικού, δείχνει άλλη μία φορά την προχειρότητα και την πολιτική εκμετάλλευση που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

»Η πολιτική “της αρπαχτής” και της κάλπικης εξαγγελίας βλάπτει σοβαρά την Παιδεία, πάει τη χώρα πολύ πίσω. Πρέπει να σταματήσει πριν διαλύσει όλες τις προσπάθειες βελτίωσης και εξωστρέφειας που έχουν γίνει στο παρελθόν. Το οφείλουμε στην ελληνική οικογένεια που συνεχίζει να επενδύει στην εκπαίδευση των παιδιών της και στη νέα γενιά που αγωνίζεται να έχει ένα καλύτερο μέλλον».

Τέλος, το Ποτάμι ανέφερε πως «η συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα 3 Τ.Ε.Ι. της Βορείου Ελλάδος γίνεται προφανώς με ψηφοθηρικά και όχι Ακαδημαϊκά κριτήρια.
Αυτά προφανώς είδε και ο κ. Γραμμένος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου και διεθνώς διακεκριμένος Ακαδημαϊκός και υπέβαλε την παραίτησή του, μη θέλοντας να λάβει μέρος σε αυτήν την παράσταση.

»Οι διακεκριμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί της διασποράς (είχε προηγηθεί και ο Στ. Κριμιζής και πολλοί άλλοι από τα Συμβούλια Ιδρύματος) θα ακούνε Ελλάδα και θα λένε “όχι, ευχαριστώ”. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.