Κανένα κυβερνητικό ή κοινοβουλευτικό στέλεχος δεν μίλησε στη Βουλή για την προκλητική τροπολογία
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής σημειώθηκε στα κυβερνητικά έδρανα μια «ύποπτη αφωνία». Κανένα κυβερνητικό ή κοινοβουλευτικό στέλεχος δεν είχε όρεξη να αναφερθεί στην κατάπτυστη ρύθμιση με την οποία καταργείται η Δημόσια Αρχή Ελέγχου που ερευνά εξόφθαλμες συμπεριφορές του ιατρικού κόσμου και, με την ευκαιρία, «παγώνει» σκανδαλωδώς το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον σύζυγο της Ελένης Ράικου.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ είχε διαπιστώσει κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από τον σύζυγο της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Στο πόρισμα της υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ διατυπωνόταν το συμπέρασμα ότι ο σύζυγος της κυρίας Ράικου, από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5, με αποτέλεσμα να ζημιώσει το Δημόσιο κατά περίπου 1.700.000 ευρώ.
Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία με τη σειρά της το διαβίβασε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς -σύζυγο του ελεγχόμενου- για να σχετιστεί με την υπόθεση Novartis, η οποία είχε επεκταθεί σε όλες τις φαρμακοβιομηχανίες.
Για τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως Λάζαρο Καρνέση η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε στην προνομιακή παροχή ασυλίας. Με το νομοσχέδιο των Πλεύρη – Γκάγκα, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», το οποίο συζητείται αυτές τις ώρες στη Βουλή, ετοιμάζεται ωμά να τιμωρήσει όσους είχαν την ευθύνη του ελέγχου για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου, καταργώντας την αρμόδια υπηρεσία ελέγχων!
Μνημείο παρανομίας και κακοδιαχείρισης
Μια υπηρεσία, δηλαδή, η οποία συνοπτικά διασφαλίζει τη νοικοκυρεμένη χρήση του δημόσιου χρήματος και την περιουσία των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ! Η απίστευτη αυτή απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που αποτελεί μνημείο παρανομίας και κακοδιαχείρισης, ελήφθη από την Επιτροπή Ενστάσεων του ΕΟΠΥΥ στη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου.
Η εκπαραθύρωση του γενικού επιθεωρητή του οργανισμού επιβεβαιώνει την άμεση εμπλοκή του Μαξίμου σε αυτή τη δυσώδη ιστορία. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Υγεία και τον ΕΟΠΥΥ εμφιλοχώρησε διάταξη για την κατάργηση της Υπηρεσίας Ελέγχου, η οποία αντικαθίσταται από μια (αδιάβλητη, ως συνήθως…) τριμελή επιτροπή, που εξετάζει και τις πιθανές ενστάσεις παρόχων.
Όμορφος κόσμος…