Βαρουφάκης στον Realfm 97,8: Ο απόλυτος εξευτελισμός της ΕΕ – Η κύρωση που έπρεπε να επιβληθεί στον Πούτιν

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή στον Realfm 97,8 ότι “εμείς πήγαμε πρώτα στην ρωσική πρεσβεία και μετά στην αμερικανική”.

“Δεν μασάω τα λόγια μου για τον κ. Πούτιν ούτε εγώ, ούτε το ΜέΡΑ25, από την άλλη έχουμε μια Δύση που την χαρακτηρίζει η δειλία και η υποκρισία” σημείωσε.

“Μία κύρωση μπορούσαν να επιβάλλουν χθες στον κ. Πούτιν, δεν θα τον απέτρεπε αλλά θα τον πόναγε. Και αυτό θα ήταν να τον κόψουν από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT. Δεν το έκαναν. Μιλάμε για απόλυτο εξευτελισμό της ΕΕ” υπογράμμισε, λέγοντας ότι “τον άδειασαν τον άνθρωπο”.

“Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος και πρέπει να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία, οι Ουκρανοί να μην έχουν την μπότα του ρωσικού στρατού πάνω στο κεφάλι τους. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει, να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, γιατί η ΕΕ είναι ανύπαρκτη” πρόσθεσε.

“Ένα είναι σίγουρο ότι ο Πούτιν δεν θέλει να παραμείνει πλήρως απομονωμένος από την διεθνή οικονομία” επεσήμανε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.