«Πάσα» στη Ν.Δ. το «παρών» του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην ένσταση αντισυνταγματικότητας

«Οι άχρωμοι και ουδέτεροι» που «ξέχασαν» τη μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ και ψήφισαν «παρών» στη ένσταση αντισυνταγματικότητας για άρθρα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Σε ψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αφορά τον ΕΦΚΑ. ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας καθώς το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων διορισμούς χωρίς τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ.

Η κατά περίπτωση «καταπάτηση» της μεταρρύθμισης που έγινε στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ (ΑΣΕΠ) δεν φαίνεται να ενόχλησε την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που επέλεξε να ψηφίσει «παρών» στη ένσταση αντισυνταγματικότητας προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πάνου Σκουρλέτη.

«Στην κοινοβουλευτική παράδοση υπήρχαν οι ορεινοί, οι πεδινοί, τώρα υπάρχουν και οι ΄΄Ελβετοί΄΄, οι άχρωμοι, οι ουδέτεροι» το καυστικό σχόλιο του Π. Σκουρλέτη με αποδέκτη το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Φαίνεται ότι έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που το κόμμα σας εισήγαγε τον ΑΣΕΠ. Τον έχετε ξεχάσει» πρόσθεσε «καρφώνοντας» το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη για τη στάση που τήρησε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ευθύνες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. καθώς είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση (ΑΣΕΠ) αλλά επέλεξε να κάνει «την καλύτερη πάσα στην Νέα Δημοκρατία».

Η απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη ήρθε από την Νάντια Γιαννακοπούλου χωρίς όμως να αιτιολογεί επαρκώς την απόφαση για το «παρών».

«Πάρτε το απόφαση ότι βολικά στηρίγματα σε εμάς δεν θα βρείτε τώρα που πιέζεστε από τις δημοσκοπήσεις! Θυμηθήκατε το ΠΑΣΟΚ του ΑΣΕΠ όταν μας κατηγορούσατε για γερμανοτσολιάδες και σιωπούσατε για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;» ανέφερε η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σύσσωμη η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας. Οι βουλευτές του κόμματος της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι το σχέδιο νόμου Χατζηδάκη παραβιάζει οκτώ άρθρα του Συντάγματος και συγκεκριμένα τα άρθρα  1, 2,3,4,5,7,25 και 103.
Την ένσταση κατέθεσε κατά την ομιλία της στη Βουλή η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταπατώνται οι συνταγματικές επιταγές της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας καθώς προβλέπεται ο διορισμός μετακλητών υπαλλήλων χωρίς διαγωνισμό, ο διορισμός γενικών διευθυντών και διευθυντών χωρίς διαγωνισμό και χωρίς τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ από επιτροπή η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από τον υπουργό Εργασίας.

Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας «για τα golden boys που μπαίνουν από το παράθυρο στον ΕΦΚΑ».

► Η ένσταση αντισυνταγματικότητας, απορρίφθηκε από τη Βουλή.


 

  • Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσων, κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
  • Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη (17/02) αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου.
  • Σημειώνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.