«Κρατάει» ο Κουκούτσης τον Μιχαλολιάκο; Παράλυτη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή υπέστη χτες μια πρώτης τάξης πολιτική και κοινοβουλευτική ήττα. Η ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή περνάει πλέον στην 4η θέση μέσα στη Βουλή, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να καταλαμβάνει την 3η.
Η Χρυσή Αυγή διαμαρτυρόταν μέχρι σήμερα ότι “σκοτεινά κέντρα” επιδιώκουν να την αποκαθηλώσουν από την θέση του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Τελικά, ήταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής – και μάλιστα από τους φερόμενους ως έμπιστους του “αρχηγού” – που στέρησε από τον Μιχαλολιάκο το δικαίωμα να μιλάει μετά τον Μητσοτάκη στις κοινοβουλευτικές μονομαχίες. Οι συζητήσεις για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση διερευνητικών εντολών από την παρούσα Βουλή έλαβαν χτες άδοξο τέλος.
Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό. Αποχωρήσεις έχουν υπάρξει σε όλα τα κόμματα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, 24 ώρες μετά την ανεξαρτητοποίηση, η Χρυσή Αυγή δεν έχει εκδώσει ούτε καν ανακοίνωση κατά του Κουκούτση, με το στοιχειώδες – σε τέτοιες περιπτώσεις – αίτημα να παραιτηθεί ο ανεξαρτητοποιηθείς από τη βουλευτική έδρα.
Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα κοινοβουλευτικά χρονικά, όπως βέβαια μοναδική είναι η περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης που έχει εκλέξει βουλευτές και δικάζεται στο Κακουργιοδικείο…
Το γεγονός αυτό έχει ήδη προξενήσει απορίες και ερωτηματικά, ακόμα και στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής.
Ποιά μπορεί να είναι η λογική εξήγηση;
α. Η πρώτη ερμηνεία – που προβάλλεται από εχθρούς της Χρυσής Αυγής εντός της ακροδεξιάς – είναι ότι ο Μιχαλολιάκος δεν θέλει να κόψει τις γέφυρες με τον Κουκούτση. Αυτό που οι “σκληροπυρηνικοί” προβάλλουν ως αδυναμία του Κουκούτση (την πολιτική του καταγωγή από τη Νέα Δημοκρατία) μπορεί να είναι για τον Μιχαλολιάκο ένα πλεονέκτημα ή ακόμα και μια σανίδα σωτηρίας. Για να το πούμε απλά, αν κάποια στιγμή ο Μιχαλολιάκος αποφασίσει να εγκαταλείψει τους “Λαγούς”, θα χρειαστεί ως οδό διαφυγής τους “Κουκούτσηδες”. Γι’ αυτο και επιλέγει να μην κόψει τις γέφυρες μαζί του.
β. Η δεύτερη ερμηνεία είναι βγαλμένη από τον ναζιστικό υπόνομο. Η εφημερίδα Μακελειό είχε ήδη σπεύσει να την προβάλλει σε πρωτοσέλιδό της – δήθεν αποδοκιμάζοντάς την (είναι ειδικός σ’ αυτά ο Χίος). Ο Κουκούτσης συνέλαβε, λέει, την Ζαρούλια σε άκομψη στιγμή και εκβίασε τον Μιχαλολιάκο, για να τον επανεντάξει στις λίστες του κόμματος τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Κουκούτσης λοιπόν “κρατάει” τον Μιχαλολιάκο.
“Ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης εκβίαζε τον αρχηγό για να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο”
Ο χώρος της ναζιστικής ακροδεξιάς ειδικεύεται σε τέτοιες “καταγγελίες”, τις οποίες βρίσκουμε ελάχιστα αξιόπιστες και εξόχως απωθητικές. Αυτό πάντως που με κάποιο τρόπο πρέπει να εξηγηθεί είναι η μη χρήση από τον Μιχαλολιάκο της έγγραφης δήλωσης “εν λευκώ παραίτησης” που όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπογράφουν πριν πάρουν το χρίσμα (αυτό το γνωρίζουμε με βεβαιότητα). Ίσως υπάρχει κάποιο παρασκήνιο εδώ, αν κρίνουμε και από την αυτοπρόσωπη παράδοση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης του Κουκούτση στον πρόεδρο της Βουλής το πρωί του Σαββάτου…
γ. Η τρίτη ερμηνεία είναι ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε παράλυση. Οι πολλαπλές αντικρουόμενες πιέσεις, τόσο από την ποινική δίωξη για “σοβάρεμα” όσο και από τα μέλη για “σκλήρυνση”, έχουν μετατρέψει την ακινησία σε βασική στρατηγική του Μιχαλολιάκου. Η άποψη ότι “και καλά είμαστε με τόσα που μας κάνανε” επαναλαμβάνεται μονότονα από όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή η στρατηγική θα κατέληγε σε αδυναμία έκδοσης μιας – έστω ολιγόλογης – ανακοίνωσης για την απώλεια της 3ης θέσης στον πολιτικό χάρτη της χώρας…
Η ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση σε μια στιγμή που η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να υποδυθεί την εκ νέου ανερχόμενη πολιτική δύναμη ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά στη ναζιστική οργάνωση. Το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος δεν μπορεί καν να την καταγγείλει δείχνει την εσωτερική κατάσταση της οργάνωσης, της οποίας οι εξωτερικοί παρατηρητές δεν βλέπουμε παρά μόνο το τσόφλι.

Πηγή: jailgoldendawn.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.