Aναζητούνται τρόποι αναστροφής του αρνητικού κλίματος, καθώς οι πολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας και της διαχείρισής της προκαλούν ανησυχία στο πρωθυπουργικό επιτελείο – Γιατί γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση οι δυναμικές ηλικίες 17-34 ετών.
Προτού καν δημοσιοποιηθούν οι τελευταίες έρευνες κοινής γνώμης, τα μηνύματα είχαν φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου ήταν το δυσκολότερο μέχρι στιγμής για την κυβέρνηση, με πολλά λάθη στην πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση διαφόρων κρίσεων, και αυτό αποτυπώνεται στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Το εύρημα που κρίνεται και από στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού ως ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων για τη διαχείριση της πανδημίας στις μικρότερες ηλικίες.
Όπως φαίνεται στην πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis, οι αρνητικές εντυπώσεις για το έργο της κυβέρνησης στην πανδημία είναι περισσότερες σε όλη την ηλικιακή ομάδα κάτω των 50 ετών, ενώ στις δυναμικές ηλικίες 17-34 ετών το χάσμα είναι τεράστιο, με τις αρνητικές εντυπώσεις να φθάνουν το 66% και τις θετικές μόλις στο 26%.
Παράλληλα, σημαντική είναι η υποχώρηση των θετικών αξιολογήσεων της κυβέρνησης συνολικά, αλλά και στο θέμα της πανδημίας, οι οποίες έχουν υποχωρήσει κατά 7-10 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο Νοέμβριο.