Μια ιδιαίτερα «προνομιακή σχέση» φέρεται να είχε η οικογένεια Μητσοτάκη με τη γερμανική εταιρεία Siemens, αφού όπως προέκυψε από το ημερολόγιο της εξ απορρήτων γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, ο πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάς είχε συναντήσει, όχι μία και δύο αλλά 356 φορές τους Μητσοτάκηδες!
Η κατάθεση της Κατερίνας Τσακάλου στην πολύκροτη δίκη της Siemens αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κι όπως σημειώνει ο Κώστας Ζαφειρόπουλος σε ρεπορτάζ του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ανάλογα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα είχε καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, πριν περίπου 7 χρόνια, τα οποία όμως είχαν περάσει στα ψιλά του Τύπου των ημερών εκείνων.
Όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο επίκεντρο των ερωτήσεων των βουλευτών προς την Τσακάλου βρέθηκαν τότε τα στοιχεία που κατέγραψε η γραμματέας του Χριστοφοράκου στο περίφημο, κατασχεμένο ημερολόγιό της με τις 7.000 σελίδες σημειώσεων που καλύπτουν μια περίοδο οκτώ χρόνων.
Σύμφωνα με τα όσα είχαν προκύψει από το επίμαχο ημερολόγιο, από τις 620 καταγεγραμμένες συναντήσεις του Χριστοφοράκου με Έλληνες αξιωματούχους το 60%, δηλαδή οι 356, έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Στη λίστα υπήρχαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε καταθέσει άλλωστε στους εισαγγελείς του Μονάχου ότι: «Τα μετρητά έρχονταν από το Μόναχο σε μένα στην Ελλάδα, και τα έδινα σχετικά γρήγορα παραπέρα και συγκεκριμένα στα πρόσωπα που ήταν εντεταλμένα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
Πιο συγκεκριμένα, η Κατερίνα Τσακάλου είχε καταθέσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις (90 επαφές στο σύνολο) με τον Χριστοφοράκο, όσες και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κ. Μητσοτάκης 23 συναντήσεις (121 επαφές συνολικά), η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκαμπόφσκι, είχε 30 τηλεφωνικές επαφές ενώ λιγότερες ήταν αυτές των Κατερίνας και Αλεξάνδρας Μητσοτάκη (14 και 4 αντίστοιχα).
Το πόρισμα της Εξεταστικής, άλλωστε, συμπέρανε ότι υπήρξε «μια προνομιακή σχέση της εταιρείας Siemens Ελλάς, του διευθύνοντος συμβούλου, των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών με την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που εκφράζεται σε συγκεκριμένες συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007».
Υπενθυμίζεται, ότι η αποκάλυψη ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2007, είχε παραλάβει ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, ένα τηλεφωνικό κέντρο και κλιματιστικά αξίας περίπου 130.000 ευρώ από τη Siemens και δύο θυγατρικές της, είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Τα τιμολόγια ανέγραφαν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες, ένα ποσό όμως είχε πληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2008, τότε που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ, πληρώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου του ίδιου έτους, αφού 3 μέρες νωρίτερα η Κατερίνα Τσακάλου, αλλά και ο προϊστάμενος λογιστηρίου της Siemens, Κυριάκος Μικές, είχαν δώσει καταθέσεις στον εισαγγελέα που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έρευνα στα γραφεία της εταιρείας.
Το 2013 ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πάντως στο «Πόθεν Έσχες» του να πουλάει ένα τηλεφωνικό κέντρο έναντι 5.500 ευρώ, που αν ήταν το «αμαρτωλό» που είχε πάρει από τη Siemens άξιζε περίπου 40 χιλιάδες ευρώ.