Απίστευτες καταγγελίες των Επιμελητηρίων για την νυχτερινή τροπολογία της Νίκης Κεραμέως

Θα φέρει μηχανικούς ακόμη και από την… Ουγκάντα για να πιστοποιούν κατασκευές σε νοσοκομεία, σχολεία και γέφυρες!

Νύχτα πέρασε η αρμόδια Υπουργός την τροπολογία με την οποία οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας (δηλαδή οι υφιστάμενοί της) θα μπορούν να απονέμουν επαγγελματικές ισοδυναμίες ακόμη και σε αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων από την… Ουγκάντα.

Φοβερές είναι οι σχετικές καταγγελίες που διατυπώνονται από τους πλέον θεσμικούς εταίρους και εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών.

Οι Πρόεδροι του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός και Κώστας Κόλλιας αποκαλύπτουν ότι για πέντε ολόκληρους μήνες προσπαθούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας χωρίς ποτέ να το καταφέρουν.

Μέχρι που έμαθαν ότι η Υπουργός κατέθεσε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία στις πέντε το απόγευμα που ψηφίστηκε αργά το ίδιο βράδυ με την οποία οι υφιστάμενοί της υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας μπορούν να χρήζουν ως μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωπόνους (και άλλες ειδικότητες) τους απόφοιτους ιδιωτικών κολλεγίων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου!

Δηλαδή η αρμοδιότητα της χορήγησης επαγγελματικής ισοτιμίας αντί να ανήκει σε ανεξάρτητη αρχή ακαδημαϊκών (όπως προτείνουν τα Επιμελητήρια) μεταφέρεται σε ένα γραφείο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο δυνητικά μπορεί να είναι και δίπλα στο γραφείο του εκάστοτε Υπουργού.

Αλλά εκτός από τα ελληνικά ιδιωτικά κολλέγια (τα οποία τέλος πάντων είναι συγκεκριμένα) οι υπάλληλοι της Υπουργού θα ανακηρύσσουν μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωπόνους από ιδιωτικά κολλέγια οποιασδήποτε χώρας του κόσμου.

Έτσι τους ελέγχους στα σπίτια ή στις γέφυρες μετά από ένα (απευκταίο) σεισμό, αλλά και σε σχολεία και νοσοκομεία θα μπορεί πλέον να τους κάνει μηχανικός απόφοιτος κολλεγίου αφρικανικής χώρας.

Γι’ αυτό τόσο ο Γιώργος Στασινός όσο και ο Κώστας Κόλλιας τονίζουν ότι η καθολική αντίδραση των επιμελητηρίων στις μεθοδεύσεις της Υπουργού δεν γίνεται για λόγους συντεχνιακούς αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Υπάρχει, βέβαια και η διάσταση της «αριστείας» αφού η τροπολογία εξισώνει αλά ΣΥΡΙΖΑ τους νέους προς τα κάτω.

Γιατί οι μαθητές που μόχθησαν σκληρά για να εισαχθούν, για παράδειγμα, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξισώνονται επαγγελματικά με τους κατόχους ενός πτυχίου από οποιοδήποτε ιδιωτικό κολλέγιο του κόσμου.

Και την σχετική απόφαση εξίσωσης την λαμβάνει ένας υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας ώστε ο εκάστοτε Υπουργός να μπορεί να ρυθμίζει ακόμη και το επαγγελματικό μέλλον των ψηφοφόρων του.

Δείτε το VIDEO:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.