Βουλιάζει η πολιτική διαχείριση του Covid
Σημάδια… σοβαρής λοίμωξης στο Μαξίμου, που ασυνεχώς παλινδρομεί, ενώ «απασφάλισαν» οι επιστήμονες
Οι λοιμωξιολόγοι διαπίστωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους μεταφέρει τις ευθύνες
Ξεκίνησε με τη μορφή καταιγίδας, αλλά εξελίσσεται σε τσουνάμι, με την κυβέρνηση να μετατρέπεται σε έρμαιό του.
Ο λόγος για τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που αφορούν την τραγική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, με τους 100 νεκρούς τη μέρα σε σταθερή βάση.
Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν έπειτα από τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τα λεγόμενα «διπλά βιβλία» ΕΟΔΥ και ΗΔΙΚΑ, που επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά, και τη σκυτάλη πήραν οι επιστήμονες που «απασφάλισαν».
Οχι τυχαία, πάντως. Διαπίστωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους μεταφέρει τις ευθύνες και αναγκάστηκαν να μιλήσουν.
Μεθοδικά το Μαξίμου οχυρώνεται (εν όψει και των ερευνών της Δικαιοσύνης) πίσω από το ευτελές επιχείρημα «δεν είχαμε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για να λάβουμε νωρίτερα τα μέτρα».
Επειδή, λοιπόν, η ώρα του εισαγγελέα πλησιάζει, αρχίζει να αχνοφαίνεται η αλήθεια.
Από όσα έχουν πει ευθέως ή έχουν υπαινιχθεί σημαντικοί επιστήμονες προκύπτουν τα εξής πλήρως επιβεβαιωμένα συμπεράσματα:
1. Δεν υπάρχει σοβαρή επιδημιολογική αντιμετώπιση του κορονοϊού. Λαμβάνονται μέτρα στα τυφλά, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία ανά περιοχή ή ημέρα.
2. Εξακολουθούν να διενεργούνται ελάχιστα τεστ ημερησίως. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συστήνει ο ΠΟΥ.
3. Δεν συμβαδίζουν τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ με αυτά του ΕΟΔΥ. Καθημερινά αποκαλύπτονται «ξεχασμένα» κρούσματα που προστίθενται ομαδικά, ακόμα και με 14 ημέρες καθυστέρηση.
Δύο τέτοια περιστατικά αφορούσαν το Κιλκίς και αποκαλύφθηκαν πριν από τέσσερις μέρες.
4. Επιστήμονες και γιατροί που δεν μετέχουν στην επίσημη κρατική επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν έχουν πρόσβαση σε κανενός είδους ενημέρωση για τον κορονοϊό.
5. Παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, παρά τις υποτιθέμενες προσλήψεις.
Προ ημερών στο Νοσοκομείο Καρπενησίου κλήθηκε να επιστρέψει στη δουλειά γιατρός που ήταν θετικός στον κορονοϊό, επειδή δεν υπήρχε άλλος!
6. Τα τυφλά μέτρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν και παρατείνουν το καταστροφικό lockdown.
Ο αριθμός των νεκρών παραμένει σταθερά γύρω στους 100 ημερησίως, παρομοίως και οι διασωληνωμένοι ελαφρώς λιγότεροι από 600.
Η συνταγή είναι λανθασμένη.
7. Συνεχίζονται οι ακατανόητες αποφάσεις για τα μέτρα περιορισμού.
Ανακοινώθηκε δεκαήμερη καραντίνα για όσους έρθουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, ποτέ δεν εφαρμόστηκε και αντικαταστάθηκε (μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα) από τριήμερη καραντίνα που δεν έχει κανένα νόημα, ούτε επιδημιολογικό αποτέλεσμα.
8. Τα οικονομικά μέτρα στήριξης εξακολουθούν να είναι περιορισμένα και οι καταβολές των επιδομάτων καθυστερημένες.
Η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Ειδικά ο εμπορικός κόσμος και η εστίαση.
9. Περιοχές με μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα υφίστανται αδίκως τις συνέπειες της καθολικής καραντίνας, επειδή ο ΕΟΔΥ αδυνατεί να προσδιορίσει επακριβώς το μέγεθος της διασποράς ανά πόλη ή νομό.
10. Στη σκιά της ανθρωπιστικής καταστροφής υπογράφονται συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις ή διεξάγονται κραυγαλέα φωτογραφικοί διαγωνισμοί.
Βουλιάζει η πολιτική διαχείριση του Covid
Γκρίνια στη Ν.Δ.
Ολα τα παραπάνω και πολλά ακόμα προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στη βάση της Ν.Δ., που αντιλαμβάνεται πλέον ότι το καράβι αρμενίζει στραβά.
Ψηφοφόροι του κόμματος πιέζουν όλο και περισσότερο τους τοπικούς βουλευτές που εδώ και καιρό βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Ο εκνευρισμός που έχει δημιουργηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι πλέον ορατός και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει.
Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν και δημοσίως (πρώτη φορά) αιχμηρές εσωκομματικές επικρίσεις από την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Νωπό είναι και το σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον Γιώργο Βλάχο, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση φώναζε στους υπουργούς «φτάνει πια η κοροϊδία», με αφορμή την απόρριψη τροπολογιών που είχε καταθέσει.
Παράλληλα, η αντιπολίτευση, που άλλαξε ρότα έπειτα από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και σκλήρυνε την κριτική της, επιτίθεται ομαδικά στην κυβέρνηση φέρνοντάς τη σε δύσκολη θέση.
Το τοπίο είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τις αρχές Νοεμβρίου και το κλίμα για την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα είναι βαρύ.
Αλλαξε στάση και ο «φιλοκυβερνητικός» Δερμιτζάκης
Αιχμές για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων στη χώρα άφησε ακόμα και ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, που μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν τυφλά όλες τις κυβερνητικές επιλογές και είχε μόνιμη παρουσία στα τηλεοπτικά πάνελ του Σκάι.
Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε προχθές ότι υπάρχει ένα «γκρίζο τοπίο», το οποίο δεν βοηθάει στη σωστή μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων, τουλάχιστον από όσους δεν έχουν τα πρωτογενή στοιχεία.
Τόνισε, μάλιστα, με έμφαση ότι «η στρατηγική του ΕΟΔΥ φαίνεται να μην αποδίδει» και επισήμανε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία για να μπορέσει κάποιος να ελεγχθεί αν είναι θετικός ή όχι.
«Πολλές φορές παρατηρήθηκε να δίνονται νούμερα προηγούμενων ημερών» συμπλήρωσε ο κ. Δερμιτζάκης, εκτιμώντας ότι ίσως και να μην έχει νόημα πλέον η καθημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων, όταν υπάρχει η αβεβαιότητα για το πότε και πώς έγιναν τα τεστ.
Ισως θα ήταν προτιμότερο να γίνεται ένας εβδομαδιαίος μέσος όρος, πρότεινε, ενώ για τα τεστ τόνισε ότι είναι λανθασμένη η στρατηγική που έχει ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες που εξαρχής είχε παρουσιάσει η «κυριακάτικη δημοκρατία».
Βολές Βατόπουλου
Είχε προηγηθεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, που δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά και ασυνεννοησία όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έχει πρόσβαση στα πρωτογενή στοιχεία που καταγράφονται στο σύστημα ΗΔΙΚΑ.
Μάλιστα, συμπλήρωσε δεικτικά: «Ενημερωνόμαστε μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις 10 μέρες σχετικά καλά – για κάθε μέρα δεν μπορείς να έχεις δεδομένα, είναι δύσκολο να μαζευτούνε».
Κι ενώ επιστήμονες εκτός και εντός της επιτροπής επισημαίνουν τα εγκληματικά λάθη που συνεχίζονται, παρότι συνεχίζουμε να θρηνούμε 100 νεκρούς τη μέρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξακολουθεί να σιωπά…