Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε καθολικό lockdown σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ενώ είχε γίνει γνωστό το διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο θα… ανακοίνωνε lockdown. Στο Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκαν πολύ που ο υπουργός πήγε να πάρει τη δόξα του πρωθυπουργού και έγιναν πιεστικές οι εισηγήσεις να αναγγείλει μια παραλλαγή αυτών που ανήγγειλε ο Β. Κικίλιας (πχ τρεις εβδομάδες αντί για ένα μήνα) για να τον εκθέσουν. Αυτό και συνέβη καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε lockdown τριών εβδομάδων και όχι ενός μήνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Β. Κικίλιας έχασε τις αρμοδιότητές του που πήγαν στον αναπληρωτή του Β. Κοντοζαμάνη και ξέρει ότι θέλουν να τον «ανασχηματίσουν». Επομένως «χτίζει» δημοτικότητα για να τους το κάνει πιο δύσκολο και βγαίνει προς τα έξω όλο και περισσότερο παίρνοντας πάνω του επικοινωνιακά την υγειονομική κρίση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τους αρέσει καθόλου αυτό. Ο μόνος ίσως που δεν πρόλαβε να ασχοληθεί ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ο οποίος ζούσε το δικό του πολιτικό δράμα: Το πρωί είχε δηλώσει πομπωδώς ότι μεγάλο lockdown αποκλείεται και το απόγευμα έμαθε μαζί με όλους μας το αντίθετο. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, όπως λένε οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, δεν τα πάει όσα καλά πρέπει με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδη και έτσι μένει «στην απέξω» και εκτίθεται.

Δύσκολο να το καταπιεί με δεδομένες τις φιλοδοξίες του. Πάνω που αποφάσισε οριστικά να πολιτευθεί στην ανατολική Αττική, διαπιστώνει στην πράξη ότι «παίζεται πολύ ξύλο» στο γαλάζιο βασίλειο. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι είναι βουλευτής ανατολικής Αττικής ο Γιώργος Βλάχος που έκανε φασαρία στην τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Του έφταιγε ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας που δεν δέχθηκε νομοθετικές παρεμβάσεις του για να αρθούν οι διεκδικήσεις του Δημοσίου σε εκτός σχεδίου περιοχές της Σαρωνίδας, αλλά το μήνυμα πήγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γενικώς, οι βουλευτές είναι ανεξέλεγκτοι. Και οι ευρωβουλευτές. Το tweet που ανεβοκατέβασε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας για κυβερνητικές ευθύνες στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ ενδεικτικό. Μέχρι και ο φίλος τους ο Ευ. Βενιζέλος τους αποδοκίμασε για τον ίδιο λόγο αλλά τον αγνόησαν. Μετά βγήκε ο Γιώργος Κύρτσος που μίλησε για «κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές ευθύνες» στην Θεσσαλονίκη αλλά και πάλι έκαναν πως δεν άκουσαν.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης υποχρεώθηκε να τα μαζέψει όταν επιτέθηκε στους επιστήμονες, τους οποίους βρήκε «κατώτερους των περιστάσεων». Του τράβηξαν το αυτί και ανακάλεσε.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην υγειονομική καταστροφή τη γλίτωσε γιατί μια ανακοίνωση της Κουμουνδούρου δεν τους ενοχλεί, ενώ στον Κυρανάκη απάντησε ο καθηγητής Δερμιτζάκης.

Τώρα με την καραντίνα θα έχουν λόγους να φοβούνται την «ακράτεια λόγου» (δική του έκφραση) του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη που στο πρώτο lockdown ήταν συνεχώς μέσω skype στα κανάλια. Αν κάτι ανάλογο συμβεί και τώρα μπορεί να μπλέξουν. Γιατί επίσης ξέρει ότι πάνε να τον «ανασχηματίσουν» και του φταίνε όλα. Ακόμη και ο (ΠΑΣΟΚος) υπουργός

Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης στον οποίο έχει ήδη ρίξει προειδοποιητικές βολές.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή…