Ολοταχώς συνεκμετάλλευση: Αναβαθμίστηκε ο Θάνος Ντόκος του ΕΛΙΑΜΕΠ ως σκιώδης ΥΠΕΞ στο επιτελικό Κράτος η απάντηση στο Oruc Reis\
netakias.com
Με το Oruc Reis να παραβιάζει και πάλι την Ελληνική επικράτεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε την παρουσία του αμαρτωλού ΕΛΙΑΜΕΠ στην σκιώδη κυβέρνηση του επιτελικού κράτους. Την τελευταία φορά που οι πολιτικές του ΕΛΙΑΜΕΠ έκαναν κουμάντο στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν με την κυβέρνηση Σημίτη και όλοι θυμόμαστε ότι κατέληξε στις εθνικές ήττες στα Ίμια, στην Συμφωνία της Μαδρίτης, στην παράδοση του Οτσαλάν, στους S-300 και στην παρ’ολίγον τραγωδία του σχεδίου Ανάν, που ευτυχώς απέτρεψαν ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Καραμανλής
Υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών προσωπική επιλογή Μητσοτάκη για την θέση συμβούλου εθνικής ασφαλείας στο Μαξίμου
Μπορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να πουλάνε πατριωτισμό, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που με υπογραφή του χρηματοδοτήθηκε το ΕΛΙΑΜΕΠ, γιατί δεν υπάρχει δημοσιογράφος που να τολμάει να του βάλει στην θέση του γιατί θα κοπεί από την λίστα Πέτσα, αλλά στην πραγματικότητα ας δούμε τι εστί…ΕΛΙΑΜΕΠ
Από το Νοέμβριο του 2019 ο διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ κ Θάνος Ντόκος διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής ασφάλειας. Λίγες μέρες αργότερα στις 23 Νοεμβρίου σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων δηλώνει πως «η συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ανοικτή» προκαλώντας αντιδράσεις.
Ο κ. Ντόκος επανήλθε με συνέντευξη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου στις 3 Φεβρουαρίου λέγοντας πως «εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μία συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα»Έγιναν για δεύτερη φορά συστάσεις και μάλιστα την επομένη ο κ.Ντόκος μιλώντας στο Real FM δήλωσε πως η παραίτησή του είναι πάντοτε στη διάθεση του Πρωθυπουργού προχωρώντας παράλληλα σε αναδίπλωση ως προς τις δηλώσεις του. Αντί παραίτησης όμως σήμερα αναβαθμίστηκε.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ δικαιώνει το Τουρκολιβυκό σύμφωνο και ζητάει διάλογο για συνεκμετάλλευση
Επειδή κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα με την Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο που προτείνει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη , όσοι διαβάζουν το blog μας γνώριζαν από πριν τις απόψεις του ΕΛΙΑΜΕΠ
Για τους νέους αναγνώστες αποκαλύπτουμε το βίντεο από τις 11 Φεβρουαρίου 2019, όπου ο κ.Θάνος Ντόκος δηλώνει υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία και προς τιμή του στην συνέντευξη καταθέτει και τα επιχειρήματα με τα οποία στηρίζει την άποψη του.
Το πρόβλημα είναι όμως του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη που εκείνη την περίοδο ο πατριδέμπορας πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεπουλούσε με εκπτώσεις πατριωτισμό όπως ο αντιπρόεδρος του πουλούσε νανογιλέκα και αφού κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό, πήρε με προσωπική του επιλογή τον κ.Θάνο Ντόκο ως σύμβουλο του στο Μαξίμου.
Οι Μακεδονομάχοι έμειναν με τις υποσχέσεις στο χέρι
Θάνος Ντόκος στις 11 Φεβρουαρίου 2019 γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν διαπύρσιος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως ακούγεται και στο βίντεο της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του 24/7 Οπως είπε χαρακτηριστικά : “Από σήμερα η γειτονική χώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία – Εμείς πολύ περισσότερο θέλουμε να εφαρμόζεται η συμφωνία των Πρεσπών”
Χαμός με μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ στον ΣΚΑΪ – Μας προετοιμάζουν για νέα Ίμια στο Καστελλόριζο;
Στην κυβέρνηση… Σημίτη του 2020, αλλά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βγήκε και πάλι στην γύρα η υποχωρητική πολιτική του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως για παράδειγμα ότι το Καστελλόριζο δεν έχει ΑΟΖ (όπως το απόσπασμα από το 2011 που παραθέτω παρακάτω)
Με το Oruc Reis να κόβει βόλτες στο Αιγαίο, ο ΣΚΑΪ με τα γνωστά τουρκοσήριαλ και τα τουρκικά τηλεπαιχνίδια, που έδινε βήμα στην Ερντογάν για να προβάλει την θέση του περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης κι ευτυχώς έλαβε την ανάλογη απάντηση από τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο που του έκοψε την φόρα, προσκαλεί καθημερινά στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ στα πάνελ.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την 7λεπτη συμμετοχή του στο 14ο Συνέδριο του Economist στη Κύπρο το 2018. Προσέξτε πως αναφέρεται στην Ανατολική Μεσόγειο με αιχμές στην Κύπρο, αλλά δίχως να αναφέρεται στην κατοχή, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλήματα πολέμου κτλ. Επίσης προσέξτε πως ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ να ονομάσει την Τουρκίαπαρά μόνο ας «κάποια χώρα» (“a certain country”) που κάνει «διπλωματία των κανονιοφόρων» (“gunboat diplomacy”). Τυπική τακτική αρκετών ακαδημαϊκών που μασούν τα λόγια τους…
Συνεργασία ΣΚΑΙ – ΕΛΙΑΜΕΠ 17/8/2020: Γιώργος Τζογόπουλος
Συνεργασία ΣΚΑΙ – ΕΛΙΑΜΕΠ 18/8/2020: Μάνος Καραγιάννης
Συνεργασία ΣΚΑΙ – ΕΛΙΑΜΕΠ 17/8/2020: Ευάγγελος Βενέτης
Διαβάστε τις θέσεις το ΕΛΙΑΜΕΠ από το 2011 – Σαν να γράφτηκαν σήμερα με το Oruc Reis
Μεγίστη ανευθυνότητα και αδικαιολόγητα υπέρμετρη αισιοδοξία
Του Ιωαννη Ν. Γρηγοριαδη*
Το ξαφνικό ενδιαφέρον μερίδος της εγχωρίου αρθρογραφίας για τη χάραξη της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) στην περιοχή του Καστελλορίζου (Μεγίστης επί το ελληνικότερον) παρουσιάζεται σαν να προασπίζει ζωτικά εθνικά συμφέροντα. Στην πραγματικότητα, είναι μία ακόμη προσπάθεια εκτροχιασμού μιας ούτως ή άλλως δύσκολης διαπραγματεύσεως για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο. Αυτό όμως που πραγματικά εκπλήσσει είναι η προχειρότης των ισχυρισμών και των χαρακτηρισμών. Ενδεικτικά, και στον βαθμό που επιτρέπει ο περιορισμένος χώρος της επιφυλλίδος αυτής: Η αντικατάσταση της αναφοράς στο Καστελλόριζο με τον όρο «νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου» προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για τη διεκδίκηση δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ΑΟΖ για μία νήσο εκτάσεως 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ωστόσο, μια απλή ματιά στον χάρτη της περιοχής αποκαλύπτει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Πέραν της Μεγίστης, του Αγίου Γεωργίου (Ρω), της Στρογγυλής και μερικών βραχονησίδων στην είσοδο του λιμένος της Μεγίστης, υπάρχουν οι νήσοι Καράβολα (Κέκοβα), Αλιμενταριά, Δασειά και πολλές βραχονησίδες οι οποίες παραχωρήθηκαν στην Τουρκία βάσει της ιταλοτουρκικής συμφωνίας του 1932. Προκαλεί πραγματικά έκπληξη πώς «διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ειδικοί επί του διεθνούς δικαίου» οι οποίοι διετύπωσαν και προτάσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδος δεν μπήκαν στον κόπο καν να μελετήσουν την ιταλοτουρκική συμφωνία του 1932 ή έστω να δουν ένα χάρτη της περιοχής στο Διαδίκτυο. Είναι και αυτή μια άποψη περί υπευθυνότητος.