Τη σχέση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με δύο στελέχη της τράπεζας UBS, που είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος όπως είχε προκύψει από την έρευνα της λίστας Μπόργιανς, βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην την κυριακάτικη εφημερίδα, τόσο ο Χρήστος Σκλαβούνης όσο και ο Άγης Λεώπουλος, που υπήρξαν κορυφαία στελέχη της ελβετικής τράπεζας, εμφανίζονται να διατηρούν στενές πολιτικές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, στις 26/2/2016, ο Χρ. Σκλαβούνης, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής επενδύσεων της UBS στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ. Τρία χρόνια νωρίτερα, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, στις 15/5/2013, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο Χρήστο Σκλαβούνης είχε διοριστεί πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Λίγους μήνες μετά την τοποθέτηση του Χρήστου Σκλαβούνη στον τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ, και συγκεκριμένα στις 7/7/2016, «οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του λόγω έρευνας που διενεργούνταν στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών των ελβετικών τραπεζών με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν είχαν φορολογηθεί». Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Documento, από το σπίτι του κ. Σκλαβούνη κατασχέθηκε «πολύτιμο αποδεικτικό υλικό». Λίγες μέρες μετά, ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πρόσωπο, τον Άγη Λεώπουλο, η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία που τεκμηριώνουν τη σχέση του με τον Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία είναι μακρόχρονη. Ο κ. Λεώπουλος έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του τμήματος της UBS που έχει την ευθύνη για τη «διαχείριση πελατών της UBS που διαθέτουν μεγάλο πλούτο στις περιοχές Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ και Αφρική». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το όνομα του Άγη Λεώπουλου είχε ακουστεί πολύ έντονα αμέσως μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ και, συγκεκριμένα, για θέση σχετική με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.