Αποκαλύπτεται το μυστήριο γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά και το 2015

Η πρωτοφανής επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα το 2015, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Ήταν μία πραγματικά σοκαριστική ενέργεια η οποία δεν είχε προηγούμενο.

Ως εξήγηση πάντως, τότε είχε δοθεί ο «κακός χαρακτήρας του Σαμαρά». Μία δικαιολογία που είχε βολέψει τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση.

Όλα αυτά κατέρρευσαν πριν από λίγες ώρες.

Η αποκάλυψη του Προκόπη Παυλόπουλου για τις ώρες μετά το δημοψήφισμα του 2015, δεν έλαβε την δημοσιότητα που έπρεπε. Διότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις της μεταπολίτευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμέσως μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, έγινε η επικοινωνία του με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να οργανωθεί η διάσκεψη.

Το τηλεφώνημα όμως του Παυλόπουλου στον Σαμαρά, έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη: Ο Σαμαράς είχε παραιτηθεί! Με αποτέλεσμα την θέση του να λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο οποίος και συμμετείχε στην διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την επικύρωση της νέας συμφωνίας με την Ευρώπη.

Αυτό το στοιχείο ξεδιπλώνει όλο το κουβάρι για την σκοπιμότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Λογικά, ο Σαμαράς θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από την εκλογική ήττα τον Ιανουάριο του 2015. Δεν το έπραξε. Αρνήθηκε να παραδώσει ακόμα και το Μαξίμου. Γιατί;

Μα γιατί απλούστατα πόνταρε στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»! Μαζί με όλη την προπαγάνδα κορυφαίων στελεχών του, που πρακτικά καλούσαν τους πολίτες να αποσύρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και να τα βγάλουν στο εξωτερικό, ο Σαμαράς θεωρούσε δεδομένη την άτακτη χρεοκοπία, γεγονός που θα τον έφερνε πίσω στο Μαξίμου ως απελευθερωτή και δικαιωμένο!

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν παραιτήθηκε. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα θα παρέμενε στην ευρωζώνη και δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί άτακτη χρεοκοπία, τότε δεν είχε λόγο ύπαρξης στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, γι’ αυτό και παραιτήθηκε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.