Κορονοϊός: Ελπίδες για εμβόλιο που κατάφερε να παράξει αντισώματα – “Έρχονται” δοκιμές σε ανθρώπους

Ελπίδες γεννά η ανακοίνωση στην οποία προέβη σήμερα μία κινεζική φαρμακοβιομηχανία, που υποστήριξε ότι ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που έχει αναπτύξει, κατάφερε να παράξει αντισώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Όπως ανέφερε η China National Biotec Group (CNBG) προγραμματίζεται ήδη η δοκιμή του εμβολίου, σε τελικό στάδιο, σε ανθρώπους σε χώρες του εξωτερικού.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από ένα ερευνητικό ινστιτούτο με έδρα την πόλη Oυχάν, που συνδέεται με τη μητρική εταιρεία της CNBG, τη Sinopharm, βρέθηκε ότι είχε δημιουργήσει αντισώματα υψηλού επιπέδου σε όλους τους εμβολιασμένους ανθρώπους και χωρίς παρενέργειες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα από την κλινική δοκιμή. Στην κλινική έρευνα χρησιμοποιήθηκε δείγμα από 1.120 υγιείς ανθρώπους, ηλικίας από 18 έως 59 ετών.

Η CNBG δήλωσε ότι πλέον αναζητεί δυνατότητες για τελικής και μεγάλης κλίμακας δοκιμές της Φάσης 3 του εμβολίου σε χώρες στο εξωτερικό. “Έχουμε εξασφαλίσει την πρόθεση για συνεργασία από εταιρείες και ινστιτούτα σε πολλές χώρες”, ανέφερε στο δελτίο Τύπου της η εταιρεία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ, το εν λόγω εμβόλιο, μαζί με ένα διαφορετικό πειραματικό σκεύασμα, που ανέπτυξε μονάδα της Sinopharm, προσφέρθηκε σε Κινέζους υπαλλήλους σε κρατικές εταιρείες, οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ζητούν περισσότερα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής κανένα εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους ανθρώπους από τον κορονοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 400.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Πολλά υποψήφια εμβόλια ήδη βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης παγκοσμίως, ενώ η Κίνα έχει πέντε υποψήφια εμβόλια για την COVID-19 που βρίσκονται στο στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.