Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταγράφει την μάχη των γιατρών στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

Τις έντονες στιγμές που ζουν γιατροί και νοσηλευτές καθημερινά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ 3.

Την καθημερινή μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κορoνοϊό, χωρίς να έχουν καμία επαφή με τις οικογένειές τους, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ3.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΕΡΤ3 βρέθηκε στην εντατική του νοσοκομείου, όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όπως αυτή του 68χρονου κ. Δημήτρη που πρόσφατα αποσωληνώθηκε και χαιρετά την κάμερα.

Η νοσηλεύτρια που τον επιβλέπει, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εμφανίζεται να του εύχεται περαστικά και να πάνε όλα καλά. Τον βοηθά να ασκηθεί και να πάρει όλα τα φάρμακά του. Εκείνος είναι ανυπόμονος και τη ρωτά πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την επιβλέπουσα γιατρό του, Αθηνά Λαυρεντιάδου, ο κ. Δημήτρης είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν οι ασθενείς προοδεύουν, είμαστε ευτυχισμένοι», δηλώνει χαρακτηριστικά, με συγκίνηση στον λόγο της.

Οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Όπως λέει ο Στέφανος Παπουτσής, προϊστάμενος της ΜΕΘ, «δεν αντέχεις παραπάνω από 2,5 ώρες σε αυτές τις συνθήκες. Ιδρώνεις, έχεις την αίσθηση του κλειστού χώρου, εισπνέεις διοξείδιο οπότε αρχίζεις και ζαλίζεσαι, δεν μπορείς».

Οι στιγμές είναι έντονες μέσα στη ΜΕΘ. Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς και ελέγχουν τους αναπνευστήρες τους. «Είναι αρκετά επίπονη διαδικασία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, όπως το να φοράς τον εξοπλισμό, δεν μπορείς να κάνεις τις κινήσεις που ήσουν συνηθισμένος να κάνεις.

Ακόμη και η αναπνοή είναι δύσκολη σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρέπει να βάλεις και έξτρα στολή για να κάνεις κάποιες αποστειρωμένες ενέργειες στους ασθενείς. Είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτείς πολλές φορές», λέει ο εντατικολόγος Βαγγέλης Καϊμακάμης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.