Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ μετά την έκτακτη σύσκεψή τους σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Γ.Γ της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, κάλεσαν τη Ρωσία και τη Συρία να σταματήσουν, άκουσον-άκουσον, “τις αδιάκριτες αεροπορικές επιθέσεις… και να σεβαστούν πλήρως το Διεθνές Δίκαιο“.
Το ΝΑΤΟ έχει βγάλει πολλές υποκριτικές και προκλητικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις, αυτή, όμως, η δήλωση των πρεσβευτών των χωρών μελών του ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Και αυτό γιατί το ΝΑΤΟ για πρώτη φορά φτάνει σε τέτοιο σημείο υποκρισίας ώστε να χαρακτηρίζει την τουρκική εισβολή στη Συρία ως άμυνα και αυτούς που μάχονται ενάντια στον εισβολέα, δηλαδή τις στρατιωτικές δυνάμεις της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας ότι παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.
Το πιο αηδιαστικό, όμως, είναι ότι και ο Έλληνας πρεσβευτής εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Τούρκο εισβολέα στη Συρία και την καταδίκη του στις αμυνόμενες συριακές δυνάμεις, ο οποίος Τούρκος εισβολέας είναι και δύναμη κατοχής της Βόρειας Κύπρου, ενώ η Τουρκία απειλεί τη χώρα μας και επιβουλεύεται κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ είναι ακόμα πιο εξωφρενική διότι αντί να αντιδράσει απολύτως αρνητικά στο αίτημα της Τουρκίας να προασπίσει το ΝΑΤΟ την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας, δήλωσε μαζί με τους άλλους πρεσβευτές των ΝΑΤΟϊκών χωρών, πως η Ατλαντική Συμμαχία απλώς δεν είναι έτοιμη να φέρει σε πέρας μια τέτοια αποστολή!!!
Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με ανακοίνωσή του απαίτησε από “το συριακό καθεστώς και τη σύμμαχο του Ρωσία να βάλουν τέλος στην αποτροπιαστική επίθεσή τους στην Ιντλίμπ“, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση με την Άγκυρα.
Είναι προφανές ότι η Αθήνα ακολουθώντας, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κατεστημένων κομμάτων, μια γραμμή τυφλής ατλαντικής αλληλεγγύης , όχι απλώς υπονομεύει αλλά και ενταφιάζει τα νόμιμα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι σε σχετική ανακοίνωση της η Ε.Ε, τηρώντας μια στάση Πόντιου Πιλάτου καλεί όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να προχωρήσουν σε εκεχειρία, επικαλούμενη ανθρωπιστικούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η εξίσωση του θύτη με το θύμα.
Άρης Δημητρίου