Τι συμβαίνει;«Έπεσαν» μαζικά κυβερνητικές ιστοσελίδες

Μεταξύ αυτών είναι των Υπουργείων  Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού

Εκτός λειτουργίας γύρω στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης (23.1.2020) τέθηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και άλλες κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Μεταξύ αυτών είναι των υπουργείων  Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, του ΕΦΚΑ αλλά και τα site της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

prime.png
ypeks.png

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μέρες,Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

Οι «Anonymous Greece» είχαν απαντήσει στις εν λόγω επιθέσεις, όπως ανακοίνωσαν, με «χτυπήματα» στις παρακάτω υπηρεσίες: 112 Emergency Call number, Sabah Email Service, Hurriyer Email Service, 112 Emrgency Email Service, Turkish Police (EGM) Email Service, Saglik Email Service, Ekonomi Email service, Enerji Email Service, SIP-VOIP of Turkish Enerji, MIT Email Service».

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ethnos.gr δύο από τα μέλη των «Anonymous Greece» δηλώνουν ότι «δεν θεωρούμε ότι οι Τούρκοι που έκαναν τις πρόσφατες επιθέσεις είναι χάκερ. Εμείς τους θεωρούμε κυβερνητικούς υπαλλήλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με άφθονη χρηματοδότηση και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι κοινό μυστικό ότι η συγκεκριμένη ομάδα δρα κάτω από τις εντολές της τουρκικής MIT. Μετά τις εξελίξεις στη Λιβύη περιμέναμε ότι θα κάνουν κάτι. Προσπάθησαν να δείξουν κάποιο βαθμό δύναμης αλλά δεν το πέτυχαν».

Για το βαθμό επικινδυνότητας των «κυβερνοεπιθέσεων» των Τούρκων χάκερ απαντούν: «Δυστυχώς φάνηκαν αδυναμίες στα ελληνικά συστήματα ασφαλείας. Ωστόσο, οι Τούρκοι απλά έριξαν τις σελίδες. Δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Δεν υπήρχαν τέτοιες τρύπες. Οι ιστοσελίδες φάνηκε ότι ήταν ευάλωτες μόνο σε ddos επιθέσεις».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.