Τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας για τη Νοvartis: Ένα προς ένα τα ονόματα και τα ποσά – Ποιος φέρεται να πήρε και πόσα χρήματα

Ονόματα και κυρίως ποσά άρχισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης να φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ανάγνωσαν την πολυσέλιδη δικογραφία, η οποία συγκλονίζει από χτες το πολιτικό σύστημα της χώρας. Κοινή συνισταμένη των πληροφοριών αυτών είναι ότι οι μίζες διακινήθηκαν σε μετρητά μέσα σε βαλίτσες, τσάντες, ακόμη και Samsonite. 
Στη δικογραφία επισημαίνεται και ο ρόλος εταιρειών διαφήμισης, ή εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια, κυρίως ιατρικού ενδιαφέροντος. 
Δίπλα στα ονόματα των κορυφαίων υπουργών και του ενός πρωθυπουργού υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα ποσά που δόθηκαν για τη μαζική προμήθεια από τη Novartis φαρμάκων ή εμβολίων. 
Η μεγαλύτερη προμήθεια που αναφέρεται είναι των αντιγριπικών εμβολίων επί Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ως γνωστόν η υπόθεση είχε απασχολήσει, τις αρμόδιες αρχές, τα υπουργεία, το πολιτικό σύστημα αλλά και την κοινή γνώμη στις αρχές του 2010. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία ξεκινά από αυτά τα αντιγριπικά εμβόλια και την εμπλοκή του Δημήτρη Αβραμόπουλου. 
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι μίζες που διακινήθηκαν σε 10 πολιτικά πρόσωπα ανέρχονται στο ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι ζημίες του ελληνικού δημοσίου από τη δραστηριότητα της Novartis στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης υπολογίζονται από δικαστικές πηγές την 15ετία 2000-2015 στο ποσό των τριών δισ. ευρώ.
Οι πρώτες πληροφορίες από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ανάγνωσαν τη δικογραφία αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis. 
Για τον Αβραμόπουλο αναφέρεται στη δικογραφία για μίζες περί τα 40 εκατ. ευρώ. Αναφέρουν ως αποδέκτη και τον Καλογερόπουλο. 
Για τον Λοβέρδο ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ.
Για τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πήρε στο χέρι 2 εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του ποσά 50 και 70 χιλιάδων.
Για τον Σαμαρά ότι του πήγαν χρήματα σε δεσμίδες μέσα σε ένα κίτρινο-μοβ βαλιτσάκι.
Για τον Σαλμά ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.
Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.
(Με πληροφορίες από zougla.gr)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.