Τον «Αρχιεπίσκοπο» που «ευλογούσε» τους «αρχαιολάτρες» οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα ενέταξε στις «τάξεις» της η Ρωσική Εκκλησία, το Πατριαρχείο Μόσχας, τον οποίο ως αρχιμανδρίτη (και όχι «αρχιεπίσκοπο») τοποθέτησε σε ρωσικό μετόχιο στον Ασπρόπυργο. Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα Orthodoxia Info.
Με τον πλέον αμφιλεγόμενο τρόπο φαίνεται πως το Πατριαρχείο της Μόσχας αποφάσισε να «εισβάλλει» στον ελλαδικό χώρο, υλοποιώντας τις απειλές για «αντίποινα» κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος στην περίπτωση που θα αναγνώριζε την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, γράφει η ιστοσελίδα Orthodoxia Info.
Όχημα για την περίεργη αυτή «εισβολή» είναι η Εξαρχία Δυτικής Ευρώπης των παροικιών της ρωσικής παράδοσης που πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου της Μόσχας αφού πρώτα καταργήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εξαρχίας, πλέον απέκτησε μετόχιο στην περιοχή του Ασπροπύργου το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και έχει ηγούμενο τον αρχιμανδρίτη Μελχισεδέκ.
Ποιος όμως είναι αυτός ο αρχιμανδρίτης;
Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως «αρχιεπίσκοπο Ρωμανίας» και αυτός που μας τον σύστησε ήταν ο παρ’ ολίγον… σωτήρας μας, Αρτέμης Σώρρας.
Ο Μελχισεδέκ, κατά κόσμον Δημήτριος Λιαρόπουλος είχε εμφανιστεί να ορκίζει τους οπαδούς του Σώρρα και να εκφωνεί πύρινους πατριωτικούς λόγους.
Ο ίδιος, ο οποίος επίσης εργάζεται ως ιατρός παθολογοανατόμος στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, διαχώρισε τη θέση του από το κίνημα του Σώρρα λίγους μήνες μετά γιατί όπως είπε δεν συμφωνούσε με τις αντιχριστιανικές του πεποιθήσεις.
Είναι απορίας άξιο αν το Πατριαρχείο της Ρωσίας τελεί εν γνώσει των ενεργειών της Εξαρχίας του, και αν πράγματι η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική ή αν τα μέλη της άλλοτε Εξαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην προσπάθεια της να δείξει πως έχει μεγάλο αριθμό ενοριών έχει μπει στη διαδικασία να προσλαμβάνει όποιον δηλώνει κληρικός, όπως τονίζει το Orthodoxia Info.
Σε κάθε περίπτωση και παρά την όποια θυμηδία μπορεί να προκαλεί η υπόθεση αυτή, παραμένει ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.
Κοινοποιήστε:
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Reddit(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για κοινοποίηση στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για να μοιραστείτε στο Telegram(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή ενός συνδέσμου μέσω email σε έναν/μία φίλο/η(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)