Έτσι μετά από πολλά χρόνια, η μεγάλη δικογραφία που αφορούσε καταπάτηση δημόσιας έκτασης στην περιοχή Αιξωνή της Γλυφάδας, κλείνει με την ολοκλήρωση της δίκης στο Εφετείο με 13 από τους εμπλεκόμενους να απαλλάσσονται, είτε λόγω παραγραφής, είτε λόγω αμφιβολιών.
Ανάμεσα στους αθωωθέντες είναι και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός δικηγόρος, την απαλλαγή του οποίου είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Μαλούχου, πρωτοδίκως είχε αθωωθεί από την κακουργηματική κατηγορία της απάτης επί Δικαστηρίω σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου αλλά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου σε βάρος του Δημοσίου. Το δικαστήριο είχε δεχτεί, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη.
Αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη η ανακοίνωση της απόφασης επί των ποινών για τους δύο που κρίθηκαν ένοχοι, ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου.
Πρόκειται για τον δικηγόρο, Δημήτρη Παρασκευόπουλο που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες και τον επιχειρηματία, Κωνσταντίνο Γεωργίου, που αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξη.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών του δεύτερου βαθμού (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας) οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.
Πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες για την καταπάτηση της έκτασης ( επρόκειτο για ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα, με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό) ,η οποία στη συνέχεια φέρεται να πουλήθηκε σε ανυποψίαστους πολίτες με χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων.