Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στη δεξίωση του βασιλιά Φελίπε

Ο βασιλιάς της Ισπανίας παρέθεσε απόψε δεξίωση στους αρχηγούς κρατών και τα μέλη των κυβερνήσεων που βρέθηκαν στη Μαδρίτη για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στα βασιλικά ανάκτορα της Μαδρίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη, είχαν μια σύντομη συνομιλία με το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας και αμέσως μετά πήραν θέση για την καθιερωμένη φωτογραφία.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του στη Διάσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «τα τρία τέταρτα όλων των εκπομπών προέρχονται μόλις από 12 χώρες, οι οποίες μάλιστα δεν είναι καν παρούσες εδώ. Η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται σε αυτές, αλλά αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί δρομολογώντας τη ριζική αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου μας».

«Στηρίζουμε πλήρως τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον ενάμιση βαθμό κελσίου», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, η οποία ως και πρόσφατα είχε στιγματιστεί λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης «μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να εμφυσήσουν ελπίδα στη νέα γενιά, να δημιουργήσουν «πράσινες» θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη».

EKyYVPTW4AA9zD1

Παράλληλα, αφού αναφέρθηκε στις ελληνικές πρωτοβουλίες για τις οποίες, όπως είπε «πιστεύουμε πως μέσω των πρωτοβουλιών μας μπορούμε να κινητοποιήσουμε επενδύσεις της τάξης άνω των 40 δισ. ευρώ για την επόμενη δεκαετία», έκανε ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής μέχρι το 2028.

Τέλος, στάθηκε και στη φθορά που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στους πολιτιστικούς θησαυρούς, θυμίζοντας την διάσκεψη που ετοιμάζει η Αθήνα το 2020 για το συγκεκριμένο ζήτημα και σημείωσε: «Υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ας διασφαλίσουμε πως αυτά που άντεξαν τη δοκιμασία του χρόνου δεν θα καταστραφούν από την ανοησία του ανθρώπου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.